Antena Meniu Search
x

30% dintre centralele electrice ale Ucrainei, distruse într-o săptămână, anunţă Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat pe Twitter că „din 10 octombrie, 30% din centralele Ucrainei au fost distruse, provocând pene de curent masive în întreaga țară”, relatează The Guardian. În plus, multe zone din Kiev au rămas şi fără apă, din cauza atacurilor asupra reţelei de alimentare. 

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 15:27

Locuitorii Kievului sunt îndemnaţi să economisească energia electrică şi apa
Locuitorii Kievului sunt îndemnaţi să economisească energia electrică şi apa - Profimedia Images

Descriind atacurile rusești asupra surselor de energie drept „un alt tip de atacuri teroriste rusești”, Zelenski a spus că „nu mai este spațiu pentru negocieri cu regimul lui Putin”. 

Totuşi, chiar dacă Rusia a negat în mod repetat că vizează infrastructura civilă, unele zone din Kiev au rămas fără fără electricitate și apă.

Locuitorii Kievului sunt îndemnaţi să economisească energie electrică și apă din cauza deteriorării reţelelor

Potrivit CNN, oamenii au fost rugați să îşi economisească electricitatea și apa, în urma atacurilor de marţi asupra reţelelor de energie electrică şi de alimentare cu apă.

Pe acelaşi subiect

„La Kiev, ca urmare a atacurilor cu rachete ale barbarilor ruși, două reţele de infrastructură au fost avariate. Serviciile de urgență și salvare lucrează la sol”, a declarat primarul orașului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

„În prezent, furnizarea de servicii de energie electrică și apă este parțial limitată în multe case de pe malul stâng al capitalei... Fac un apel către toți locuitorii Kievului să economisească energie electrică cât mai mult posibil. Pentru locuitorii care au presiune scăzută în rețeaua de alimentare cu apă – economisiți apă cât mai mult posibil acum. Se lucrează pentru stabilizarea situației”, a adăugat Klitschko.

Marţi dimineaţă au avut loc cel puțin trei atacuri asupra unei instalații de energie electrică situate pe malul stâng din Kiev, a confirmat șeful adjunct al biroului președintelui, Kyrylo Timoşenko. Aproximativ trei orașe ucrainene se confruntă cu pene de curent ca urmare a atacurilor rusești de noaptea trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » 30% dintre centralele electrice ale Ucrainei, distruse într-o săptămână, anunţă Zelenski