Antena Meniu Search
x

Video După un an de "operațiune militară specială", deputații din Duma de Stat îi cer lui Vladimir Putin să declare, în mod oficial, război în Ucraina

Vladimir Putin acuză Ucraina de atac terorist. Moscova susţine că zeci de sabotori ucraineni ar fi atacat două localități de lângă graniţă, au luat ostatici şi au tras într-o maşină cu civili. În urma presupusului atentat, 2 oameni au murit şi un copil a fost rănit. Ucraina neagă şi spune că atacatorii ar fi de fapt membrii ai grupării de mercenari Wagner. Imediat după incident, reprezentanţi ai Dumei de Stat îi cer lui Putin să nu mai numească ceea ce se întâmplă în Ucraina operaţiune specială, ci să declare oficial război.  

de Redactia Observator

la 02.03.2023, 20:37

Vezi și

Atacul terorist, reclamat de ruşi, a avut loc în districtul Klimovski din regiunea Briansk. Un grup de 50 de sabotori ar fi pătruns pe teritoriul rus şi ar fi luat ostatici. Apoi au tras mai multe focuri de armă asupra unei maşini în care se aflau un tată şi copiii lui pe care îi ducea la şcoală. 

Roman Starovoit , guvernatorul regiunii Kursk: "Dragi prieteni, din păcate, satul Tetkino din regiunea Kursk este bombardat chiar în acest moment. Forțele noastre militare răspund prin luptă. Potrivit primelor informaţii, există victime, dar serviciile de salvare de urgență sunt gata să ofere asistență în timp util."

Cele două sate din regiunea rusă Briansk despre care Moscova spune că au fost atacate sunt foarte aproape de frontiera dintre cele două țări. Prima victimă ar fi fost șoferul autoturismului care ducea copiii la școală, iar cea de-a doua - un bărbat născut în 1966. Un copil de 11 ani a fost şi el rănit. 

Incidentul a pus în alertă Kremlinul. Vladimir Putin şi-a anulat vizita pe care trebuia să o facă azi în sudul ţării şi a convocat Consilul Suprem de Apărăre a ţării.  

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "Azi au comis încă un act terorist, o nouă infracţiune, au pătruns în zona de frontieră şi au deschis focul asupra civililor. Au văzut că este o maşină civilă. Au văzut că sunt oameni şi copii în ea, o Niva obişnuită, şi au tras asupra ei. Nu ne vor învinge! Nu vor scăpa nepedepsiţi!" 

Oficialii ucraineni sugerează că la originea atacului ar fi chiar cetăţeni ruşi, mai exact membri ai grupării de mercenari Wagner. Putin este contrazis şi de membri ai grupării naţionaliste de extremă dreapta Corpul rus de Voluntari, care susţin că ei acţionează în regiunea Briansk. 

"Suntem membri ai Corpului de Voluntari ruşi şi înregistrăm acest mesaj din regiunea Briansk. Nu am venit aici ca sabotori, ci ca armată de eliberare a pământului strămoşesc. Spre deosebire de armata de călăi şi violatori, nu luptăm împotriva civililor, am venit să vă eliberăm. Vă cerem să vă ridicaţi la luptă împotriva lui Putin şi a regimului sângeros al Kremlinului. Glorie, Corpului de Voluntari ai Rusiei! Moarte tiranului!"  

Rusia pregătește o nou strategie nucleară împotriva SUA

Un ziar de propagandă a armatei ruse anunţa că Moscova pregătește un nou tip de strategie militară nucleară pentru a se proteja de un atac al Statelor Unite

Noul avertisment vine îjn contextul în care suspendarea Rusiei din ultimul tratat nuclear a devenit ieri oficială, iar SUA au  trimis în Europa avionul apocalipsei, cum este supranumită aeronava Mercury E-6B, care poate servi drept un centru de comandă 

Imediat după anunţ, Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, şi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov au avut o întrevedere neprogramata în culisele reuniunii G20. Este pentru prima dată când cei doi se văd faţă în faţă de la începutul războiului din Ucraina. Discuţia a avut mai puţin de 10 minute şi nu s-au înţeles pe niciun subiect. Blinken i-a spus lui Lavrov că Washingtonul este pregătit să susţină apărarea Ucrainei atât timp cât va fi nevoie. Şeful diplomaţiei ruse s-a abţinut de la comentarii.

Pe frontul din Ucraina, la Zaporojie, zeci de locuinţe au fost transformate în moloz. Cel puţin doi oameni au murit după ce blocul de cinci etaje în care locuiau a fost bombardat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » După un an de "operațiune militară specială", deputații din Duma de Stat îi cer lui Vladimir Putin să declare, în mod oficial, război în Ucraina