Antena Meniu Search
x

„E prea periculos, mamă". O ucraineancă a leşinat, după ce a aflat prin telefon că băiatul ei a murit în război

Războiul din Ucraina face zilnic victime, atât în rândul civililor, cât mai ales al militarilor. În urma celor care sunt ucişi rămâne suferința familiilor, care de multe ori pot face cu greu față unei astfel de veşti.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 28.02.2022, 17:13

Femeia a fost anunţată prin apel video de moarte fiului ei
Femeia a fost anunţată prin apel video de moarte fiului ei - Shutterstock - foto ilustrativ

O femeie de origine ucraineană, stabilită în Italia, care lucra ca îngrijitoare la Satsina, în provincia Forli-Cesena a fost anunțaă sâmbătă, prin telefon, că fiul ei a murit în timpul războiului care se desfăşoară acum în estul Europei. La auzul acestei veşti, femeia nu a putut rezista şi a leşinat pe stradă, sub privirile înmărmurite ale trecătorilor. 

Femeia, cunoscută sub numele de Lyuba se află la Sarsina de aproximativ zece ani, potrivit Il Resto del Carlino. De ceva vreme nu mai lucrează ca îngrijitoare, este pensionară, dar copiii ei i-au cerut să nu se întoarcă imediat în Ucraina, astfel că a mai rămas în peninsulă: „E prea periculos, mamă, să așteptăm vremuri mai bune”, ar fi sfătuit-o copiii săi în momentul în care aceasta ar fi vrut să se întoarcă acasă.

Suferinţa unei mame care şi-a pierdut copilul în război

Sâmbătă dimineața în timp ce mergea pentru a lua micul dejun, i-a sunat telefonul și printr-un apel video a fost anunțată că fiul ei, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis în război. A început să plângă și să țipe de disperare, apoi genunchii i s-au înmuiat și Lyuba a căzut la pământ. Oamenii care se aflau pe stradă i-au acordat femeii primul ajutor şi au chemat de urgenţă o mbulanţă.

Fiul femeii lucra într-o fabrică. Sâmbătă, angajaţii au fost anunțați că se apropie trupele ruse. Au ieșit din clădire pentru a nu fi bombardaţi, dar au fost uciși de gloanțe în stradă. Pentru el, pentru Lyuba și pentru întreg poporul ucrainean, drapelul național al Ucrainei flutură de sâmbătă pe balconul primăriei din Sarsina.

„Albastru ca cerul și galben ca lanurile de grâu, simbol al păcii și al prosperității”, a transmis administrația publică locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » „E prea periculos, mamă". O ucraineancă a leşinat, după ce a aflat prin telefon că băiatul ei a murit în război