Antena Meniu Search
x

Macron şi Putin au vorbit două ore la telefon. Liderul rus, "gata să se întâlnească cu Ucraina într-o locaţie neutră"

Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit, duminică, la telefon, cu liderul rus Vladimir Putin, convorbire care a durat o oră şi 45 de minute, a anunţat Palatul Elysee

de Redactia Observator

la 06.03.2022, 16:44

Emmanuel Macron a vorbit din nou cu Vladimir Putin. Discuţia a durat aproape două ore
- Profimedia

"Apelul a fost iniţiativa lui Emmanuel Macron şi a durat de la ora 12:00 până la 13:45", se arată într-un mesaj al preşedinţiei franceze.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vladimir Putin i-ar fi spus lui Macron, în cea mai recentă conversație la telefon, că ar fi gata să discute cu Ucraina și Agenția Internațională de Energia Atomică (IAEA), prin videoconferință sau într-o țară neutră. Anunțul ar fi fost făcut chiar de către Kremlin, scrie Nexta TV.

Cei doi au discutat şi joi, timp de o oră şi jumătate, iar atunci Macron afima că în Ucraina "ce este mai rău urmează", concluzie la care a ajuns după ce i-a spus Putin. Atunci, iniţiatorul apelului a fost Vladimir Putin.

Pe acelaşi subiect

Război Rusia - Ucraina, ziua 11

Armata rusă încearcă să încercuiască principalele oraşe ale Ucrainei, Harkov şi capitala Kiev. În plus, ruşii vor să creeze un coridor pentru a se putea trece terestru din Crimeea în regiunile Lugansk şi Doneţk. Potrivit jurnaliştilor ucraineni, Naftali Bennett, premierul Israelului, ar fi ajuns sâmbătă seară la Moscova unde a discutat timp de 3 ore cu Vladimir Putin, preşedintele Rusiei. Naftali Bennett a discutat telefonic apoi cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, după care ar fi plecat în Germania pentru a vorbi cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei.

Kievul îşi fortifică apărarea, în timp ce bombardamente au avut loc în zone din apropiere

Soldaţii ucraineni au întărit duminică apărarea în jurul Kievului, săpând tranşee, blocând drumuri şi colaborând cu unităţi de apărare civilă, în timp ce forţele ruseşti au bombardat zona înconjurătoare şi au atacat oraşele şi satele din apropiere, informează Agerpres.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Macron şi Putin au vorbit două ore la telefon. Liderul rus, "gata să se întâlnească cu Ucraina într-o locaţie neutră"