Antena Meniu Search
x

Enigma unei dispariţii misterioase, la un pas să fie rezolvată după 33 de ani. Robert a intrat parcă în pământ, după ce a ieşit din casa sa din Canada

După 33 de ani, enigma unei dispariţii misterioase este pe punctul să fie rezolvată. Pe 14 iunie 1988, Robert St-Louis, un bărbat părăsea pentru totdeauna reşedinţa sa din Laval, Canada. Nu a mai dat niciun semn de viaţă nici soţiei şi nici celor cinci copii ai săi.

de Monica Palade

la 12.12.2021, 17:28

Rezolvarea ar putea veni din Ohio, iar testele ADN urmează să stabilească dacă bărbatul fără adăpost, care se numea Bob St-Louis şi care a murit pe 18 noiembrie 2021, în Toledo, Ohio, este unul şi acelaşi cu bărbatul dispărut fără urmă.

Familia, care preferă să aştepte rezultatele înainte de a se pronunţa, primise în urmă cu câteva luni o comunicare de la un avocat american care dorea mai multe informații despre dispariția unui Robert St-Louis. În martie 2021, acest avocat a vorbit în cele din urmă cu Nathalie St-Louis prin videoconferință, având alături un bătrân pe nume Bob St-Louis.

Un mister îşi va găsi rezolvarea după 33 de ani

Bărbatul care era alături de avocat părea derutat și dădea impresia că suferă de Alzheimer, potrivit lui Nathalie St-Louis, dar privirea îi amintea de cea a tatălui său. Alte elemente, inclusiv numele bunicii bătrânului, Anna, păreau să se potrivească cu cele ale lui Robert St-Louis.

Pe acelaşi subiect

Doar că au trecut luni fără ca problema să găsească o rezolvare, în special din cauza dificultăților legate de pandemie. Urma să fie efectuat un test ADN pentru a se confirma legătura dintre Nathalie și Bob St-Louis de Toledo, dar nu s-a întâmplat nimic, iar bătrânul a murit pe 18 noiembrie.

Proprietar al unei afaceri de blănuri care s-a închis în 1987, Robert St-Louis trecea printr-o perioadă dificilă în primăvara anului 1988. În noaptea de 14 iunie, și-a părăsit reședința din Laval cu vehiculul, lăsând acasă cheile casei şi portofelul.

Vehiculul în cauză, un Cherokee bej, nu a fost găsit niciodată, dar în noiembrie 1988, un angajat al unei bănci din Laval susține că l-a văzut pe Robert St-Louis, când un bărbat care corespundea a venit să se intereseze despre un împrumut personal.

În aşteptarea unui test ADN

Alte indicii, inclusiv apeluri anonime la reședință, au determinat poliția din Laval să meargă pe ipoteza plecării voluntare. Cumnatul lui St-Louis susține și el că l-a văzut pe bărbat în 1990, dar de la acea dată nu a fost strâns niciun indiciu.

Din cauza întârzierilor, Stéphane Luce s-a angajat în numele familiei să preleveze o probă de ADN din rămășițele bărbatului din Toledo pentru a se trage o concluzie în acest dosar. „Ceea ce facem este echivalentul unui test de paternitate”, explică Luce.

Stéphane Luce crede că va putea avea rezultatele finale într-o săptămână, dar că are deja suficiente informații pentru a crede că există o legătură între bărbatul din Toledo și Robert St-Louis.

„Rezultatul, sunt destul de sigur că va fi pozitiv”, spune Luce. Poliția din Laval, care a fost responsabilă de ancheta cu privire la dispariția lui St-Louis din 1988, este la curent cu demersurile întreprinse în Ohio și spun că lucrează cu cei implicaţi. „Totuși, momentan nu s-a confirmat nimic în dosar”, indică poliția Laval.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Enigma unei dispariţii misterioase, la un pas să fie rezolvată după 33 de ani. Robert a intrat parcă în pământ, după ce a ieşit din casa sa din Canada