Antena Meniu Search
x

Papa Francisc va discuta cu o delegație palestiniană și cu rudele ostaticilor din Fâșia Gaza. Apelul Suveranului Pontif

Papa Francisc se va întâlni separat, săptămâna viitoare, cu rudele ostaticilor deţinuţi de militanţii Hamas şi cu o delegaţie de palestinieni care au rude în Gaza, a anunţat vineri Vaticanul, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 17.11.2023, 22:35

Papa Francisc
Papa Francisc va discuta cu o delegație palestiniană și cu rudele ostaticilor din Fâșia Gaza. Apelul Suveranului Pontif - Profimedia Images (arhivă)

"Prin aceste întâlniri, care au un caracter exclusiv umanitar, Papa Francisc doreşte să îşi arate apropierea spirituală faţă de suferinţele ambelor părţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Întâlnirile vor avea loc miercuri la Vatican. "Fiecare om, fie că este creştin, evreu sau musulman, de orice popor sau religie, fiecare om este sacru, este preţios în ochii lui Dumnezeu şi are dreptul de a trăi în pace", se arată în comunicat, care citează din discursul pe care papa l-a ţinut duminică.

O sursă a declarat că 12 rude ale ostaticilor israelieni se vor întâlni cu papa miercuri dimineaţa devreme, înainte de audienţa generală săptămânală.

Conform unei surse care a vorbit despre întâlnirea cu palestinienii, Papa a spus că a dorit să organizeze aceste întâlniri ca un "gest umanitar pentru a asculta doleanţele ambelor părţi".

Pe acelaşi subiect

Situaţie disperată pentru două milioane de palestinieni în Gaza

ONU avertizează că locuitorii rămân fără alimente, iar o epidemie poate izbucni oricând. Marile spitale au rămas fără combustibil pentru generatoare şi nu mai pot opera sau ajuta pacienţii în stare gravă.

În timpul acesta, trupele israeliene au recuperat cadavrele a două dintre ostaticele răpite de Hamas pe 7 octombrie. 

Situația de la spitalul Al-Shifa, asediat de trei zile de trupele israeliene, este în continuare disperată. Zeci de bebeluşi prematuri, a căror viaţă atârnă de un fir de aţă, sunt mutaţi dintr-un pavilion în altul, prin curte, deşi toţi ar trebui să fie în incubatoare. Spitalul nu mai are însă de niciunele nici pentru ei, nici pentru ceilalţi pacienţi care se zbat între viaţă şi moarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Papa Francisc va discuta cu o delegație palestiniană și cu rudele ostaticilor din Fâșia Gaza. Apelul Suveranului Pontif