Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Europa, incoltita de iarna: Marea Britanie si Ucraina, coplesite de zapada

Vremea face ravagii pe continentul european. Doi oameni au murit de frig in Marea Britanie, unde si la aceasta ora 30 de mii de oameni sunt in bezna. Zapada a acoperit soselele in majoritatea regiunilor din insula.

de Redactia Observator

la 24.03.2013 , 12:22

Nici ucrainenii nu o duc mai bine. Peste cinci sute de echipaje de interventie au fost scoase pe strazile Kievului pentru a curata nametii ce masoara jumatate de metru.

Dupa doua zile de ninsori puternice, Marea Britanie este paralizata. Luand in considerare ca urmeaza inca doua, trei, poate chiar patru zile de ninsori, situatia se va agrava. Oamenii se tem ca benzinariile vor ramane fara combustibil, iar magazinele, fara alimente.

Meteorologii au avertizat ca ninsorile vor continua sa cada in estul Angliei, insa situatia va ramane dramatica si in celelalte teritorii din cauza rafalelor de vant care vor viscoli zapada. Mai mult decat atat, Agentia britanica de Mediu a emis 59 de alerte de inundatii. Potrivit ultimelor estimari, circa 30.000 de oameni sunt si acum in bezna, iar doi au murit din cauza frigului.

Vezi și

Iarna si-a incordat muschii si in Ucraina. Taburile armatei au fost scoase pe sosele sa tracteze tirurile blocate. In 24 de ore, in Kiev, stratul de zapada a depasit jumatate de metru.

In trecut, au indurat ierni mai dure, dar atunci aveau utilaje de deszapezire pe masura. Acum, nu e niciun utilaj pe strazi. Doua utilaje si un tractor sunt singurele care functioneaza in Kiev. Pana maine-seara, Kievul va fi ingropat in zapada.

Sute de zboruri au fost anulate, iar al doilea cel mai mare aeroport a fost inchis, din cauza vremii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Europa, incoltita de iarna: Marea Britanie si Ucraina, coplesite de zapada