Antena Meniu Search
x

Video Europa se pregăteşte pentru relansarea turismului

Europa se pregăteşte de relansarea turismului la mijlocul lunii iunie. Comisiarul european pentru Piaţa Internă a anunţat că până atunci, toţi europenii vor avea posibilitatea să se vaccineze. Însă, sunt destinaţii care au furat deja startul. Autorităţile din Madeira au făcut un aşa-numit coridor verde prin care turiştii vaccinaţi sau cei care s-au vindecat recent de COVID pot vizita arhipelagul.

de Redactia Observator

la 29.03.2021, 15:19

Vezi și
  • Turismul în Europa se va relansa la mijlocul lunii iunie
  • În Madeira, turiştii vaccinaţi sau vindecaţi recent pot vizita arhipelagul
  • 200 de turişti olandezi vor fi trimişi în insula Rhodos pentru opt zile

În Madeira, oamenii iau cina la restaurante, îşi beau cafeaua la terase şi se plimbă fără niciun fel de restricţii pe plaje. O imagine în antiteză cu Portugalia, ţara care se află în carantină încă din 15 ianuarie. Locuitorii de pe insulă primesc şi turişti care sunt vaccinaţi sau care prezintă dovada că au anticorpi, după ce au trecut prin boală. Călătorii imunizaţi trebuie să prezinte o adeverinţă obţinută în urma vaccinării, validată în ţara lor de origine.

Între timp, olandezii testează apele. 200 de turişti vor fi trimişi în Insula Rhodos, pentru o vacanţă de opt zile. Pentru a participa la experimentul organizat de guvernul olandez, fiecare turist trebuie să plătească 400 de euro. Oamenii nu vor putea să părăsească incinta hotelului în care sunt cazaţi, iar la întoarcere vor sta în carantină 10 zile.

Francezii însă nu mai aşteaptă redeschidrerea turismului. În vacanţa de Rusalii la catolici, au găsit o portiţă de scăpare pentru a petrece un city break la Madrid, chiar dacă oraşul este în carantină.

Turist: Când intrii din Franţa, în Spania, trebuie să faci un test PCR, aşa că este uşor de verificat dacă oamenii care călătoresc sunt în siguranţă.

Pe acelaşi subiect

Localnică: Nu cred că este corect (n.r. - pentru locuitorii Madridului). Dar pe de altă parte, ajută economia Madridului iar noi avem nevoie de asta.

Între timp, Comisia Europeană se pregăteşte pentru repornirea turismului la 15 iunie.

Thierry Breton, comisar pentru Piaţa Internă: Este important să ne asigurăm că fiecare european care doreşte să se vaccineze, va avea acces echitabil la vaccin iar acest lucru se va întâmpla în următoarele două, trei luni.

Comisarul Thierry Breton promite că Uniunea Europeană va livra 420 de milioane de doze de vaccin statelor membre în maximum 3 luni. Asta după ce capacitatea de producţie a fost crescută în Europa, la 52 de laboratoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Europa se pregăteşte pentru relansarea turismului