Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Europa trebuie să accelereze urgent campaniile de vaccinare, spun experţii. Rata de mortalitate crește din nou, în Italia. Şef ATI: "Dacă am 10 vârstnici de 80 de ani, 8 mor"

Pe măsură ce vaccinările rămân în urmă, bătrânii italieni plătesc din nou un preț.  În urmă cu un an, la spitalul cu tehnică de ultimă generație Papa Ioan al XXIII-lea din Bergamo medicii s-au luptat să trateze 600 de pacienți, dintre care 100 în terapie intensivă. Camioanele armatei care transportau decedaţii au rămas de atunci în memoria pandemiei colective.

de Redactia Observator

la 20.03.2021 , 11:59

Europa trebuie să accelereze campaniile de vaccinare, spun experţii - Profi Media

Imaginea este mult îmbunătățită acum: spitalul tratează mai puțin de 200 de pacienți cu virus, dintre care doar un sfert necesită terapie intensivă, dar încă neschimbată pe măsură ce rata de mortalitate a Italiei crește din nou. Victimele rămân predominant vârstnice, iar campania de vaccinare se poticneşte în țară și în alte părți ale Europei, scrie AP.

Campaniile de vaccinare, singura şansă

Dr. Luca Lorini, șef de terapie intensivă: "Din păcate, nu reuşim să salvăm toate persoanele în vârstă. Dacă am 10 vârstnici peste 80 de ani și primesc COVID, în grupa lor de vârstă, 8 din 10 mor"

Articolul continuă după reclamă

Acest lucru a fost adevărat în primul val și a rămas absolut la fel în vârfurile ulterioare, a spus el.

Pe acelaşi subiect

Promisiunile de a vaccina toți italienii de peste 80 de ani până la sfârșitul lunii martie nu s-au îndeplinit, pe fondul întreruperilor aprovizionării cu vaccinuri și ale deficitelor organizaționale. Doar o treime din cele 7,3 milioane de doze ale Italiei administrate până acum au trecut la acea grupă de vârstă, mai mult de jumătate dintre cei care poartă amintiri din cel de-al doilea război mondial așteaptă încă primul vaccin.

"Ar fi trebuit să terminăm deja cu asta", a declarat Lorini pentru Associated Press.

Italia poate spera să-și vadă viitorul privind spre Marea Britanie, prima țară din Europa care autorizează vaccinările pe scară largă. Peste 38% din populația Regatului Unit a fost inoculată de la începutul lunii decembrie, începând cu cei peste 70 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății și personalul caselor de îngrijire.

Bătrânii, vaccinaţi cu prioritate, sunt cei mai expuşi

Împreună cu lucrătorii din domeniul sănătății, Spania, Franța și Italia au acordat prioritate vaccinării rezidenților caselor de bătrâni, de departe populația cea mai afectată din creșterea primăverii. Aceștia reprezintă aproape o treime din morți în primul val al Italiei și o treime din numărul pandemic al Franței de aproape 91.100.

În Franța, infecțiile cu COVID-19 și decesele din casele de îngrijire au scăzut în mod constant, pe măsură ce numărul vaccinărilor a crescut, 85% dintre aceștia primind cel puțin un vaccin. Semnele timpurii indică faptul că proporția pacienților din terapie intensivă cu vârsta de 75 de ani și peste a început să scadă și din februarie, aproape jumătate din această grupă de vârstă fiind vaccinată cel puțin parțial.

Spania a înregistrat o scădere imensă a infecțiilor și deceselor în casele de îngrijire, după prima fază a programului său de vaccinare, cu o scădere semnificativă a deceselor.

În Italia, unde vaccinările rezidenților căminelor de bătrâni au început în ianuarie, comparativ cu jumătatea lunii februarie pentru alți vârstnici, ratele mai mici de infecție în căminele de bătrâni au fost declarate "un succes timpuriu".

Odată cu creșterea ratei de infecție a Italiei pentru a șaptea săptămână consecutivă, propulsată de răspândirea tulpinii britanice, peste 2,5 milioane de italieni peste 80 de ani își așteaptă vaccinurile. Totuşi, mulți încă nu au nicio indicație când ar putea să le obțină.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » Europa trebuie să accelereze urgent campaniile de vaccinare, spun experţii. Rata de mortalitate crește din nou, în Italia. Şef ATI: "Dacă am 10 vârstnici de 80 de ani, 8 mor"