Meniu
Search
x

Fără carantină pentru bolnavii de COVID-19. Toate restricţiile epidemice, ridicate de joi în Marea Britanie

Toate restricţiile anti-COVID din Marea Britanie vor fi ridicate joi, iar testarea gratuită în masă va lua sfârşit pe 1 aprilie, a anunţat premierul Boris Johnson, potrivit BBC.

De Redactia Observator la 21.02.2022, 20:40

Toate restricţiile anti-COVID vor fi ridicate joi, în Marea Britanie. Prim-ministrul Boris Johnson a comunicat într-un discurs ţinut în faţa Camerei Comunelor că măsura legală de autoizolare pentru cei care au fost testaţi pozitiv va fi eliminată. Premierul a mai menţionat că, de la 1 aprilie, furnizarea de teste rapide gratuite va fi direcţionată către anumite categorii de populaţie. Taxa de izolare în valoare de 500 de lire sterline pentru persoanele cu venituri reduse va fi, de asemenea, eliminată, săptămâna aceasta.

Marea Britanie renunţă la restricţiile anti-COVID

Boris Johnson a declarat că eforturile pe care Marea Britanie le-a făcut în ultimii doi ani înseamnă că ţara este acum pregătită să renunţe la restricţiile guvernamentale şi să adopte o poziţie în care primează responsabilitatea individuală.

„COVID-ul nu va dispărea brusc, aşa că persoanele care ar aştepta sfârşitul războiul înainte de a elimina reglementările rămase ar restrânge libertăţile poporului britanic pentru o lungă perioadă de timp”, a afirmat Boris Johnson„Guvernul în cauză nu crede că acest lucru este corect sau necesar. Restricţiile afectează economia, societatea, bunăstarea mentală şi şansele de viaţă ale copiilor noştri, iar noi nu trebuie să mai plătim acest cost enorm”¸ a continuat premierul britanic, citat de news.ro.

Pe acelaşi subiect

Oamenii, îndemnaţi să-şi asume "responsabilitatea personală"

Drept consecinţă, urmărirea „contacţilor” va lua sfârşit, iar contacţii apropiaţi ai persoanelor pozitive, care au schema completă de vaccinare, şi cei cu vârsta sub 18 ani nu vor mai fi obligaţi legal să se testeze zilnic timp de şapte zile, a adăugat el. Până pe 1 aprilie, persoanele care au fost testate pozitiv ar fi sfătuite să rămână acasă, dar după această dată, guvernul îi va încuraja pe cei simptomatici să-şi asume responsabilitatea personală.

Johnson a avertizat că "pandemia nu s-a terminat", vestea că Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv duminică fiind "un lucru care ne aduce aminte că virusul nu a dispărut"„Putem ridica aceste restricţii doar pentru că nivelurile de imunitate sunt atât de ridicate, iar decesele sunt acum sub nivelul la care v-aţi aştepta în mod normal pentru această perioadă a anului”, a mai spus el. „Numai pentru că ştim că Omicron este o variantă mai puţin severă, testarea pentru Omicron la scara colosală pe care am făcut-o este mult mai puţin importantă şi mult mai puţin valoroasă în prevenirea formelor grave”.

„Vaccinurile şi tratamentele vor fi direcţionate” către categoriile cele mai vulnerabile, iar pentru a „proteja împotriva unei posibile reapariţii a virusului”, guvernul va accepta recomandarea organismului consultativ privind vaccinurile din Regatul Unit, conform căreia o doză booster va fi oferită în primăvară adulţilor cu vârsta peste 75 de ani şi categoriilor vulnerabile cu vârsta de peste 12 ani.

Johnson a adăugat că există „o incertitudine considerabilă cu privire la viitorul pandemiei” şi a avertizat că este cert că „vor exista noi variante şi este foarte posibil să fie forme mai grave decât cele cauzate de Omicron”, a adăugat el. 

Măsurile Planului B - introduse în decembrie pentru a opri răspândirea variantei Omicron - inclusiv cerinţa de a purta măşti în spaţiile publice, au fost eliminate în Marea Britanie luna trecută. Măştile sanitare sunt încă obligatorii în mijloacele de transport public din Londra.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Fără carantină pentru bolnavii de COVID-19. Toate restricţiile epidemice, ridicate de joi în Marea Britanie