Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fetița artistă din Ucraina, care s-a născut cu o boala rară ce o făcea să arate ca la 80 de ani, a murit înainte să-și vadă visul împlinit. Iryna avea doar 10 ani

O fetiță artistă din Ucraina, care suferea de o afecțiune rară ce o făcea să arate precum o bătrână de 80 de ani, a murit înainte să-și vadă visul împlinit, acela de a-și expune tablourile la o galerie de artă din Paris.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.07.2021, 18:32

Iryna „Irochka” Khimich a murit la vârsta de 10 ani, din cauza unei afecțiuni rare de îmbătrânire prematură numită progeria. Deși avea doar 10 ani, fetița se confrunta cu problemele de sănătate ale unei persoane de 80 de ani, din cauza afecțiunii genetice de care suferea.

Iryna și-a făcut cunoscută afecțiunea în întreaga lume prin vânzarea operelor ei de artă, încercând astfel să strângă suficienți bani pentru propriul tratament pentru progeria, cunoscut și sub numele de sindromul Hutchinson-Gilford.

Fetița visa să-și vadă tablourile expuse la Paris

A visat să viziteze Parisul și existau planuri ca, în viitorul apropiat, lucrările ei să fie expuse la o galerie de artă din capitala franceză, însă fetița s-a stins înainte de a-și vedea visul împlinit. 

Pe acelaşi subiect

Anunțul morții Irynei Khimich a fost făcut de mama ei, Dina, pe rețelele de socializare: „Irochka a murit. Inima i s-a oprit ieri. Îmi pare rău, rază de soare, că nu am putut să te salvăm de data aceasta”, a scris ea.

Trupul Irynei îmbătrânea cu un deceniu în fiecare an

Medicii au spus că în fiecare an corpul ei a îmbătrânit cu aproape un deceniu, iar fetița a murit până să apuce să zboare la Boston, în SUA, pentru a primi un tratament adecvat stării ei.

Omul de afaceri ucrainean Andrey Zdesenko, care a ajutat la strângerea de bani pentru tratamentul ei, a declarat: "Irochka Khimich a plecat în ceruri. O fată fragilă, unică și talentată, s-a luptat curajos timp de zece ani cu teribila și rara boală progeria. Era în ea atâta lumină, dragoste, vitalitate, sinceritate. Cât de viu a văzut lumea și cum s-a grăbit să exprime totul în tablourile ei. Suntem fericiți că am reușit să îi arătăm munca”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Fetița artistă din Ucraina, care s-a născut cu o boala rară ce o făcea să arate ca la 80 de ani, a murit înainte să-și vadă visul împlinit. Iryna avea doar 10 ani