Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 5 ani, rămasă fără membre din cauza meningitei, face gimnastică: “Nimic nu e imposibil!”

O copilă demonstrează la doar 5 ani că dacă îţi doreşti un lucru cu tot sufletul şi lupţi pentru el orice ar fi, atunci nimic nu e imposibil. A trecut pe lângă moarte când abia începea să vorbească, dar a tras cu dinţii de viaţă şi a reuşit.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 06.06.2019, 11:16

O copilă demonstrează la doar 5 ani că dacă îţi doreşti un lucru cu tot sufletul şi lupţi pentru el orice ar fi, atunci nimic nu e imposibil. A trecut pe lângă moarte când abia începea să vorbească, dar a tras cu dinţii de viaţă şi a reuşit.

Brave Harmonie-Rose Allen a fost diagnosticată cu meningită la doar 11 luni, o veste cumplită pentru familia micuţei care nu se aştepta vreodată să suporte o astfel de durere. A primit doar 10% şanse de supravieţuire, medicii fiind extrem de rezervaţi în privinţa ei.

La un an i s-au amputat toate cele patru membre, iar de asemenea şi-a pierdut şi o parte din nas în urma bolii necruţătoare.

Fetiţă rămasă fără membre din cauza meningitei face gimnastică

Harmonie a continuat însă să se agaţe de viaţă şi a făcut primii paşi cu ajutorul picioarelor prostetice la vârsta de 3 ani şi a participat la un mini-maraton în luna martie a acestui an.

“Dacă Harmonie îşi doreşte un lucru, va depune tot efortul posibil pentru a-şi îndeplini dorinţa” a declrat adăugat mama ei, Freya, soţia lui Ross Allen.

Acum, Harmonie, din Bath, Somerset practică gimnastica, un sport pe care îl adoră şi cu greu pleacă din sala de exerciţii. Sare pe trambulină, învaţă să stăpânească rolele și chiar propria versiune a unui volant.

“Şi-a dorit mult să facă asta, acum chiar şi fără prostetice şi am lăsat-o, deşi am fost prudenţi la început. Am mers cu ea la sala de gimnastică Gym Start. Era emoţionată, dar apoi nu a mai vrut să facă altceva. În ceea ce privește mișcările și aparatele, antrenorii o ajută și ea își găsește propriul mod de a face lucrurile" a adăugat mama ei, Freya.

Antrenorul artistic al femeilor din Fran Ince a declarat: "În primul rând, nu eram sigur care ar putea fi limitările ei, dar progresul fetei a fost uimitor. S-a gândit ca orice alt copil din clasă. Demonstrează că nu există limite atunci când îţi doreşti şi că nimic nu e imposibil. Este incredibil de motivant. "

Potrivit Mirror, micuţa Harmonie are şi o soră acum, Luna, în vârstă de 14 luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O fetiţă de 5 ani, rămasă fără membre din cauza meningitei, face gimnastică: “Nimic nu e imposibil!”