Antena Meniu Search
x
LIVE

Fetițe gemene de doar 1 an, legate cu centuri explozive și trimise la detonare, în țara supranumită "iadul pe Pământ"

Rebelii din Congo au legat centuri explozive în jurul unor fetițe gemene, ca o capcană pentru forțele de securitate. Este doar unul din incidentele în cadrul unei creșteri a violenței împotriva copiilor din această țară, a declarat vineri Organizația Națiunilor Unite, potrivit Mediafax.

De Redactia Observator la 08.09.2023, 15:53
arestări în Congo
Fetițe gemene de doar 1 an, legate cu centuri explozive și trimise la detonare, în țara supranumită "iadul pe Pământ" - Profimedia Images

Cele două fetițe, în vârstă de un an, au fost găsite într-un sat din nordul Kivu, o regiune în care un grup militant cunoscut sub numele de Forțele Democratice Aliate (ADF) a intensificat atacurile cu bombă, a transmis agenția pentru copii UNICEF, potrivit Reuters. Explozibilii au fost îndepărtați de către experți, fără a fi detonați.

"Intenția era ca odată cu sosirea poliției sau a armatei congoleze să declanșeze explozia împotriva forțelor de securitate", a declarat Grant Leaity, reprezentantul UNICEF în Congo, în cadrul unui briefing de presă la Geneva.

Folosirea tot mai frecventă a dispozitivelor explozive improvizate este doar una dintre mai multe "tendințe josnice", în condițiile în care violența împotriva copiilor atinge niveluri fără precedent în partea de est a Congo, a spus el. "În fiecare zi, copiii sunt violați și uciși. Ei sunt răpiți, recrutați și folosiți de grupurile armate - și știm că rapoartele pe care le avem sunt doar vârful icebergului", a spus el.

Criză umanitară în Congo. Zeci de milioane de persoane nu au mâncare suficientă

Pe acelaşi subiect

Violențele din Congo au provocat una dintre cele mai grave și mai îndelungate situații de urgență umanitară din lume, peste 27 de milioane de persoane confruntându-se cu penuria de alimente, aproape 5,5 milioane de persoane fiind forțate să își părăsească locuințele, potrivit ONU. Peste 2,8 milioane de copii sunt cei mai afectați de această criză.

Surorile gemene, care nu au fost identificate, se recuperează acum din cauza malnutriției într-un centru al ONU, înainte de a fi duse în centre de plasament. Părinții lor au fost uciși într-un atac despre care se crede că a fost comis de ADF.

Deși se recuperează bine după malnutriție, cicatricile psihice ar putea dura o viață întreagă, a declarat Leaity.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Fetițe gemene de doar 1 an, legate cu centuri explozive și trimise la detonare, în țara supranumită "iadul pe Pământ"