Antena Meniu Search
x

Firma de securitate cibernetică Avast îşi suspendă toate activităţile din Rusia şi Belarus

Firma de securitate cibernetică Avast, care este listată la Londra, s-a alăturat vineri unui număr tot mai mare de companii occidentale pentru a-şi suspenda operaţiunile din Rusia şi Belarus, după invazia Moscovei în Ucraina. 

de Redactia Observator

la 13.03.2022, 08:18

Avast
Firma de securitate cibernetică Avast îşi suspendă toate activităţile din Rusia şi Belarus - Shutterstock

Ucraina, Rusia şi Belarus au contribuit în mod colectiv cu aproximativ 1,5% la veniturile Avast, anul trecut. Avast a spus că va oferi utilizatorilor plătitori din Ucraina extensii gratuite pentru licenţele lor de produs.

Compania s-a alăturat în acest fel unei liste lungi de companii occidentale care s-au retras sau şi-au restrând investiţiile în Rusia în urma invaziei acesteia în Ucraina, potrivit news.ro

Marile companii ale lumii își suspendă activităţile din Rusia

Compania germană de echipament sportiv Adidas a suspendat activităţile sale în Rusia, după decizii similare luate deja de rivalii Nike şi Puma. Totuşi, grupul va continua să-şi plătească angajaţii de la faţa locului. Şi giganţii aviaţiei civile Airbus şi Boeing au anunţat că îşi suspendă total sau parţial activitatea în Rusia. Hollywood-ul pedepseşte la rândul lui Rusia pentru invadarea Ucrainei. Marile studiouri au anunţat că nu vor mai lansa în Rusia noile lor producții cinematografice. Iar UE a anunţat că şapte bănci din Rusia au fost excluse din sistemul "Swift".

Pe acelaşi subiect

Netflix, cel mai popular serviciu de streaming la nivel internațional, își suspendă activitatea în Rusia. Astfel, nu va mai exista opțiunea de creare de cont pentru utilizatorii noi de pe teritoriul rusesc. Și aplicația chinezească TikTok s-a aliniat cu măsurile restrictive impuse de Occident.

Apple a încetat să vândă toate produsele sale în Rusia din cauza invaziei Ucrainei. Compania a anunţat, într-un comunicat de presă, că este ”profund îngrijorată” de invazia rusă şi, ca răspuns, a ”întrerupt toate vânzările de produse” în ţară.  Şi cluburile de fotbal și echipele naționale ale Rusiei au fost suspendate de la toate competițiile de către FIFA și UEFA, drept pedeapsă pentru invadarea Ucrainei de către armata țării.

Maersk, cea mai mare companie de transport maritim din lume, a anunţat la rândul ei că va opri temporar toate transporturile de containere către şi din Rusia. Gigantul danez a precizat că suspendarea vizează toate porturile ruseşti şi nu va include livrările de echipamente medicale, ajutoare umanitare şi produse alimentare.

În ceea ce priveşte industria fast-food, McDonald's a anunțat că va închide temporar toate restaurantele și va întrerupe toate operațiunile din Rusia. KFC a declarat de asemenea că întrerupe investițiile în Rusia; părintele companiei anunţând că suspendă operațiunile celor 70 de restaurante deținute de compania KFC și finalizează un acord de suspendare a tuturor operațiunilor restaurantelor Pizza Hut din Rusia.  Heineken şi Starbucks îşi suspendă de asemenea activitatea în Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Firma de securitate cibernetică Avast îşi suspendă toate activităţile din Rusia şi Belarus