Antena Meniu Search
x

Fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, a murit la vârsta de 91 de ani

Fondatorul IKEA a murit. Ingvar Kamprad avea vârsta 91 de ani. Anunţul morţii magnatului a fost făcut de reprezentanţii companiei suedeze, într-un comunicat de

Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, a murit, la 91 de ani - Hepta

Fondatorul IKEA a murit. Ingvar Kamprad avea vârsta 91 de ani. Anunţul morţii magnatului a fost făcut de reprezentanţii companiei suedeze, într-un comunicat de presă.

Potrivit IKEA, fondatorul său a murit la reşedinţa sa din Smaland, sudul Suediei.

"Ingvar ne va lipsi şi va rămâne în amintirea familiei şi a colegilor de la IKEA din jurul lumii", spune comunicatul companiei.

Cine a fost Ingvar Kamprad

Ingvar Kamprad şi-a dovedit calităţile de afacerist încă de la vârsta de 5 ani, când a început să vândă chibrituri. A continuat apoi cu stilouri, felicitări de Crăciun şi peşti. 

A fondat IKEA când avea 17 ani, în 1943. Firma comercializa iniţial bunuri de consum: pixuri, ceasuri, chibrituri, portofele, bijuterii, rame de tablou). După 5 ani, în 1948, IKEA a început să vândă piese de mobilier.

Compania a devenit un gigant la scară mondială, iar Ingvar Kamprad a ajuns cel mai bogat om al Suediei, cu o avere estimată de Bloomberg în 2017 la peste 46 de miliarde de dolari.

Ingvar Kamprad a fost tatăl a patru copii. Iniţialele numelui său compun primele litere ale numelui companiei pe care a fondat-o.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Fondatorul IKEA, Ingvar Kamprad, a murit la vârsta de 91 de ani