Antena Meniu Search
x

Furtună violentă în vestul Europei

Vremea este deosebit de aspră în Marea Britanie şi nord-vestul Franţei, la început de an. O puternică furtună a dezlănţuit valuri uriaşe pe litoral şi ploi torenţiale urmate de inundaţii în zeci de localităţi.

Vezi și

Meteorologii britanici au emis sute de alerte de inundaţii, din care peste 20 de nivelul cel mai înalt, care înseamnă "pericol de moarte". Situaţia este cea mai gravă pe ţărmul mării, unde valurile au atins aproape doi metri.

Autorităţile se străduiesc să-i convingă pe localnici că valurile nu sunt un spectacol, ci o ameninţare pentru vieţile lor.

Avertismentele sunt difuzate regulat de Agenţia Mediului. Trebuie să li se acorde atenţie, pentru că aceste inundaţii, şi, în general, toată zona de coastă, pot fi periculoase -  OWEN PATERSON, WD UK WEATHER.

Un adolescent a dispărut pe faleză, după ce le-a spus prietenilor că vrea să facă poze cu furtuna.

Chiar şi unde vremea s-a mai liniştit, rămâne pericolul alunecărilor de teren: un asemenea fenomen a fost filmat de amatori în Sussex, din fericire fără ca nimeni să fie rănit.

Ploile şi inundaţiile fac ravagii şi în interiorul teritoriului. Un automobilist a murit într-un accident provocat de grindină şi ploaie torenţială.

Mai multe localităţi sunt inundate şi sute de oameni au fost evacuaţi de urgenţă, uneori cu barca.

În peninsula Bretania, din Franţa, câteva râuri, în mod normal liniştite, s-au revărsat chiar şi de două ori la rând.

Şi aici, furtuna a abătut, şi aici, asupra ţărmului valuri deosebit de puternice. Guvernul de la Paris intenţionează să declare "starea de catastrofă naturală" în zonele afectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Furtună violentă în vestul Europei