Antena Meniu Search
x

Video George, un român vaccinat anti-Covid în Marea Britanie, povestește la Observator cum a decurs procedura

Sute de mii de oameni au primit deja vaccinul anti COVID în Marea Britanie, inclusiv români. Printre ei este şi George, pompier şi voluntar la un centru medical. Imunizarea a început şi în Israel, iar cel care a dat startul campaniei a fost chiar premierul Benjamin Netanyahu.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 20.12.2020, 20:26

Vezi și
  • George Toma este pe lista muncitorilor esenţiali din Marea Britanie, aşa că a avut prioritate la vaccinare.
  • Populaţia a fost informată la începutul lunii, iar personalul medical s-a pregătit luni întregi pentru a administra primele doze. 

George Toma, român vaccinat în UK: ”Am fost primii, printre primii care au primit vaccinul. Nu am absolut nicio reacţie adversă. Până acum, nimic”.

George este pe lista muncitorilor esenţiali din Marea Britanie, aşa că a avut prioritate la vaccinare. Deocamdată, 350 de mii au primit vaccinul.

George a povestit la Observator cum a decurs vaccinarea

George Toma, român vaccinat în UK: ”Ni s-a adus la cunoştinţă modalitatea, programul. A fost un sistem cu coridoare separate. Intri pe o uşă, are loc identificarea persoanei, se ia temperatura, se face un interviu, interogatoriu, dacă ai avut probleme medicale, dacă ai avut reacţii adverse la diferite medicamente. O echipă medicală a fost în apropiere în cazul în care au avut reacţii adverse. A fost foarte bine organizat, foarte, foarte bine organizat”.

Populaţia a fost informată la începutul lunii, iar personalul medical s-a pregătit luni întregi pentru a administra primele doze. 

În România, în schimb, trainingul cadrelor medicale a început zilelele trecute pe internet.

Alina Nechifor, administrator centru de vaccinare: ”Au fost trei sau patru luni de cursuri în care ni s-a explicat compoziţia vaccinului, ni s-au explicat reacţiile şi urmările vaccinului. Eu m-am vaccinat chiar în prima zi, pe 8”.

Până la sfârşitul anului, britanicii vor să aprobe şi vaccinul dezvoltat la Oxford de AstraZeneca. 

Între timp, Elveţia s-a alăturat ţărilor care au dat undă verde serului Pfizer. 

Benjamin Netanyahu s-a vaccinat împotriva Covid-19

Iar în Israel, premierul Benjamin Netanyahu a invitat populaţia să-i urmeze propriul exemplu după ce s-a vaccinat în faţa jurnaliştilor.

Israelul se ambiţionează să administreze 60 de mii de doze zilnic. Iar cei care urmează să se imunizeze sunt anunţaţi printr-un SMS, cu câteva zile înainte. 

Vaccinul Pfizer ar putea fi aprobat de oficialii de la Bruxelles, mâine, când reprezentanţii Agenţiei Europene a Medicamentului se vor reuni pentru a lua o decizie. Până acum, Uniunea Europeană a comandat peste 400 de milioane de doze cu serul de la Pfizer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » George, un român vaccinat anti-Covid în Marea Britanie, povestește la Observator cum a decurs procedura