Antena Meniu Search
x

Foto Greta Thunberg, luată pe sus de poliția din Oslo, în timp ce protesta pentru protecția băștinașilor din Norvegia

Activista de mediu Greta Thunberg, în vârstă de 20 de ani, a fost reținută în timpul unui protest organizat în Oslo, pentru protecția drepturilor persoanelor indigene, transmite Metro.

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 12:59

Greta Thunberg a fost reținută pentru scurt timp la protestul de astăzi de la Oslo, în care cerea îndepărtarea turbinelor eoliene de pe pășunile renilor de pe pământul indigenilor Sami, înainte de a fi eliberată.

Este pentru a doua oară când activista ajunge pe mâinile poliției, în acest an. În luna ianuarie, Greta Thunberg a fost reținută de poliția germană în timp ce protesta față de extinderea unei mine de cărbune.

Poliția germană neagă că reţinerea Gretei Thunberg a fost înscenată

Polițiştii germani au negat, la momentul respectiv, că ar fi "figuranți" la reţinerea Gretei Thunberg după ce pe Twitter s-au viralizat acuzaţii false conform cărora reținerea ei la protestul din Germania a fost înscenată, relatează BBC. Mai multe postări virale pe Twitter au acuzat că activista suedeză a pozat pentru presă în timpul reţinerii, alături de forţele de ordine. 

Pe acelaşi subiect

Greta Thunberg și alți activiști încercau să blocheze extinderea unei mine de cărbune în satul german Lützerath. Imagnile cu ea ridicată pe sus de poliție au strâns milioane de vizualizări. "Nu am fi de acord niciodată să facem astfel de filmări", a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale pentru BBC, negând acuzațiile potrivit cărora reţinerea Gretei Thunberg a fost una falsă sau înscentată.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei locale a mai spus că este important ca autorităţile să permită presei să relateze despre protest și să garanteze protecția membrilor mass-media. Imaginile devenite virale o arată pe Greta flancată de agenţi de poliție. Câțiva fotografi fac fotografii și se mișcă în jurul ei, în timp ce activista zâmbește. Mai mulţi poliţişti aflaţi în apropierea ei par să aștepte ca presa să facă poze şi să filmeze înainte de a o ridica de la fața locului.

Mai multe conturi de Twitter au pretins în mod fals că totul a fost un moment de imagine, pus în scenă pentru presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Greta Thunberg, luată pe sus de poliția din Oslo, în timp ce protesta pentru protecția băștinașilor din Norvegia