Antena Meniu Search
x

Greta Thunberg, acuzată că și-a "înscenat" arestarea. Reacţia poliţiei germane

Activista de mediu Greta Thunberg a fost acuzată de utilizatorii de pe Twitter că a organizat o „arestare falsă” după ce a fost reținută pentru scurt timp de poliția germană.

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 11:25

Imaginile apărute pe Twitter la scurt timp după intervenţia poliţiei germane
Greta Thunberg, acuzată că și-a înscenat arestarea - Profimedia

 "Nu am fi de acord niciodată să facem astfel de filmări", a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale pentru BBC, negând acuzațiile potrivit cărora reţinerea Gretei Thunberg a fost una înscenată. Purtătorul de cuvânt al poliţiei locale a mai spus că este important ca autorităţile să permită presei să relateze despre protest și să garanteze protecția membrilor mass-media.

Şi Ministerul de Interne al landului Renania de Nord-Westfalia a declarat pentru BBC că poliţiştii nu au ridicat-o direct pe activistă şi au aşteptat alături de Greta în faţa unor membri ai presei din motive logistice. "Au fost nevoiţi să aștepte câteva minute înainte de a o putea duce la o anumită mașină de poliție", a spus purtătorul de cuvânt. "Întreaga situație este folosită de cei care au interese politice, adevăratul motivul este cu totul practic și banal".

Imaginile apărute pe Twitter la scurt timp după intervenţia poliţiei germane

Greta, în vârstă de 20 de ani, a fost ținută marți, 17 ianuarie, de forțele de ordine în timp ce protesta împotriva extinderii unei mine de cărbune din vestul Germaniei. Potrivit Reuters, tânăra activistă, împreună cu un grup de protestatari, au fost avertizați de poliție că vor fi „înlăturați cu forța” dacă nu părăsesc zona. Reuters a mai raportat că Greta Thunberg a fost eliberat din arest după ce i-au fost verificate actele de indentitate de către forțele de ordine, potrivit Newsweek.

Pe acelaşi subiect

Mai multe clipuri au circulat marți pe rețelele de socializare cu Greta Thunberg încătușată și înconjurată de polițiști germani, înainte de a fi scoasă cu forța din zona minei.

Într-un clip postat de Catch Up Network, activista este văzut râzând cu poliția în timp ce se lasă fotografiați. „Da, arestarea Gretei Thunberg a fost pusă în scenă pentru cei din mass-media”, a scris contul în descrierea postării. Alți utilizatori de Twitter au spus că reținerea ei a fost „falsă”, inclusiv Charlie Kirk, un activist politic conservator care a fondat organizația Turning Point USA.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Așadar, se dovedește că arestarea Gretei Thunberg a fost la fel de falsă ca și organizație pentru schimbările climatice pentru care lucrează”, a scris Kirk pe Twitter marți seară.  comentatorul politic conservator Tim Young a postat despre Thunberg, scriind:

Potrivit unui raport al Associated Press (AP), Thunberg s-a alăturat miilor de protestatari care s-au adunat în satul Luetzerath din vestul Germaniei în weekend, în semn de protest față de faptul că guvernul a ajuns la un acord cu o companie de utilități extinde mina de carbune. 

Sâmbătă, protestatarii care au încercat să se apropie de marginea minei au fost împinși înapoi de Poliție, care a folosit tunuri de apă și bastoane pentru a controla mulțimea, deoarece era un loc periculos. 

„Politica energetică a Germaniei este un eșec total, un dezastru total și rușine la nivel mondial. Chiar dacă scenele au fost puse în scenă, arestarea Gretei Thunberg este o rușine la nivel mondial pentru Germania”, a comentat Ryan Maue, meteorolog de cercetare. Newsweek a contactat Fridays for Future, organizația Gretei Thunberg, pentru comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Greta Thunberg, acuzată că și-a "înscenat" arestarea. Reacţia poliţiei germane