Antena Meniu Search
x

Video Harta prezentată de Lukaşenko a băgat panica în moldoveni. "Avem nevoie de o îmbrățişare a României"

Războiul nu mai e doar în cărțile de istorie sau la mii de kilometri distanţă. E chiar aici, aproape de noi şi avansează periculos. Putin ar ţinti şi Republica Moldova. Dacă va cădea Odessa, va cădea şi Basarabia, spune un fost premier de la Chişinău. Armata rusă aruncă bombe la doar 15 kilometri de România, în regiunea Ismail.

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 19:39

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Republica Moldova, hărţuită geopolitic de Rusia de mai bine de trei decenii, e pace. Deocamdată. Oamenilor însă li se strânge inima la gândul că Putin ar putea ajunge cu invazia şi la ei. Basarabenii sunt la o aruncătură de băţ de soldaţii ruşi, dislocaţi în regiunea separatistă Transnistria.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Sirenele de la Odessa se aud şi în localităţile de pe graniţă. Iar bombardamentele au fost auzite chiar şi la Chişinău. Ţara e în stare de alertă teroristă. Şi-a închis spațiul aerian, de teamă că avioanele civile ar putea cădea victime războiului din Ucraina vecină.

Dacă armata ucraineană va fi înfrântă, moldovenii cred că vor fi următoarea ţintă a ruşilor. Au ca argument şi gestul președintelui belarus, Alexandr Lukașenko, care a arătat o hartă cu liniile de atac asupra Ucrainei şi a sugerat mișcări de trupe și la Tiraspol.

Pe acelaşi subiect

Alexandr Lukaşenko, preşedintele Belarus: Băieţii ne-au avertizat și, literalmente, cu șase ore înainte de lansarea rachetelor, le-am localizat.

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, consideră că ţara lui e singură în faţa tancurilor lui Putin.

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova: Am rămas la unii cu problemele noastre de securitate militară, sper că nu şi umanitară, prinşi între război şi o alianţă puternică, dar care nu poate face nimic în suportul Republicii Moldova. Ultimele informaţii pe care le deţin sunt că ruşii ar fi la două-trei zile de Tiraspol/, un lucru dramatic care este conştientizat astăzi la Chişinău.

Moldovenii se tem de un posibil atac al ruşilor

Transnistria, teritoriul separatist aflat la Est de Republica Moldova, este instrumentul de şantaj al Rusiei. Kremlinul are acolo în jur de 2.000 de militari şi un depozit cu 20.000 de tone de armament. Dacă vrea, Putin poate ajunge la Prut în câteva ore.

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova: Chişinăul a fost deja avertizat ce urmează. 02.32/04.32 Nu are nicio şansă să-şi apere suveranitatea şi independenţa pe cale militară.

Aşa, Moscova va sufla în ceafă României: un scenariu de coşmar.

Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova: Un singur lucru nu poate face România. Să intervină militar. Restul, pe cont propriu, poate face orice. Ajutor umanitar, ajutor ca moldovenii să nu aibă probleme umanitare, ajutor informaţional, ajutor logistic neletal, ajutor cu consilieri în lupta cibernetică. Avem nevoie de o îmbrăţişare a României astăzi.

Acum, România primeşte cu braţele deschise refugiaţii ucraineni. Primii răniți au fost transferați la spitale de la noi. Doi civili, mamă şi fiu, împușcați în zona Odessa, au ajuns la spitalul militar din Galați.

Ieri, un bombardament a avut loc la doar 15 kilometri de România. Rachetele ruseşti au distrus o unitate militară lângă Ismail, la Cairaclia. Un atac venit la câteva zile după ce ruşii au capturat Insula Şerpilor, aflată la numai 45 de kilometri de litoralul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Harta prezentată de Lukaşenko a băgat panica în moldoveni. "Avem nevoie de o îmbrățişare a României"