Antena Meniu Search
x
LIVE

IKEA se retrage. DECIZIA de ultimă oră luată de grupul suedez

Cel mai mare distribuitor mondial de mobilă, compania suedeză Ikea, intenţionează să vândă mai multe parcuri de retail din Europa, pentru a obţine 900 milioane de euro (un miliard de dolari).

la 19.05.2016, 08:42

Cel mai mare distribuitor mondial de mobilă, compania suedeză Ikea, intenţionează să vândă mai multe parcuri de retail din Europa, pentru a obţine 900 milioane de euro (un miliard de dolari).

Potrivit Bloomberg, Ikea a angajat compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield pentru vânzarea activelor, informează Agerpres.

Josefin Thorell, purtător de cuvânt al Ikea, a confirmat că firma intenționează să vândă în Europa 27 de parcuri de retail, dar nu a vrut să precizeze valoarea estimată a tranzacției. În Germania se găsesc 12 dintre parcurile de retail ce urmează să fie vândute, restul fiind în Cehia, Polonia, Suedia, Franța, Finlanda și Elveția, a precizat Josefin Thorell.

După finalizarea tranzacției, Ikea va mai avea în Europa 25 de parcuri de retail.

Ikea Group, care operează majoritatea centrelor Ikea pe plan global, are ca obiectiv vânzări anuale de 50 miliarde de euro până în 2020, prin extinderea rețelei de magazine, a ofertelor online și lansarea de noi colecții. De asemenea, marile piețe emergente, inclusiv India, ar urma să fie o sursă importantă de majorare a veniturilor grupului suedez.

Retailerul, ale cărui vânzări sunt considerate un barometru al consumului mondial, are 315 magazine în 28 de țări, cele mai mari piețe ale sale fiind Germania, SUA și Franța.

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » IKEA se retrage. DECIZIA de ultimă oră luată de grupul suedez