Galerie foto

Imagini cu furtuna de zăpadă care a provocat haos în nord-vestul Europei

De Larisa Andreescu.
Publicat: 08.02.2021, 15:54.
Actualizat: 08.02.2021, 16:09

O furtună de zăpadă puternică a provocat haos în nord-vestul Europei. În Olanda a nins pentru prima oară în 10 ani. În Germania, viscolul a făcut şi primele victime. O persoană a murit şi 37 au fost rănite, în accidente rutiere.

Zăpezile au creat haos în nord-vestul Europei

Imagini cu furtuna de zăpadă care a provocat haos în nord-vestul Europei

Hepta / DPA Images

Pentru prima oară într-un deceniu, o mare parte din teritoriul Olandei a fost acoperită de zăpadă. Transportul feroviar a fost suspendat în toată ţara, în timp ce pe aeroportul Schiphol din Amsterdam zeci de zboruri au fost anulate.

Furtuna de zăpadă a obligat guvernul să închidă toate centrele de vaccinare pentru următoarele zile. Avertismentele meteorologice nu i-au speriat însă pe olandezi, care au ieşit în număr mare la zăpadă.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO A ACESTUI ARTICOL PENTRU A VEDEA IMAGINI CU FURTUNA DE ZAPADA

În Amsterdam, parcurile s-au transformat în pârtii pentru amatorii de senzaţii tari. În timp ce copiii au preferat sania, adulţii au optat pentru skiuri. Distracţia a fost condiţionată, însă, de guvern. Autorităţile au anunţat că bătăile cu bulgări de zăpadă sunt permise doar între membrii aceleiaşi familii. În plus, cei care nu păstrează distanţa socială riscă să fie amendaţi.

Viscolul a provocat haos în Germania

În anumite regiuni, traficul a fost paralizat şi 6 ore. Într-un singur land german au fost înregistrate peste 500 de accidente rutiere în doar 24 de ore. În Saxonia Inferioară, un tren cu 25 de pasageri a deraiat, din cauza vremii.

Deşi nimeni nu a fost rănit, călătorii au stat o noapte întreagă în frig. Pompierii le-au adus însă pături şi supă caldă. Dacă autorităţile au avut serios de furcă, oamenii s-au bucurat de zăpadă.

"Nu am văzut niciodată atâta zăpadă în viaţa mea. Este fantastic!" a spus Ben Bulig, în vârstă de 9 ani.

După ce cursurile au fost suspendate în mai multe regiuni, copiii au ieşit în număr mare la zăpadă.

Nici britanicii nu au scăpat de vremea năprasnică. Viscolul, poreclit Bestia din Est, a paralizat traficul şi a închis centrele de vaccinare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.