Antena Meniu Search
x

Video Imaginile care confirmă distrugerea celui mai mare avion din lume. Antonov-225 Mriya a ars complet după atacul rușilor asupra aeroportului Hostomel

Primele imagini cu cel mai mare avion de transport din lume Antonov-225 Mriya, distrus într-un atac al forțelor ruse asupra aeroportului Hostomel de lânga Kiev. Imaginile, care au fost difuzate la o televiziune din Rusia, arată ce a mai rămas din celebra aeronavă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.03.2022, 10:35

"Gigantul" Antonov AN-225 Mriya a aterizat în România, pe Aeroportul Otopeni, la sfârșitul anului trecut. Aeronava Mriya era singura din lume de acest tip rămasă operațională.

"Ocupanţii ruşi au distrus nava amiral a aviaţiei ucrainene - legendarul An-225 Mriya. S-a întâmplat pe aerodromul Antonov din Hostomel, lângă Kiev”, a anunțat, duminică, Ukroboronprom pe pagina sa de Facebook.

Dacă unii mai sperau că legendara aeronava va putea fi restaurantă după atacul de duminică asupra aeroportului de lângă Kiev, noile imagini de la fața locului nu lasă loc de nici o interpretare: avionul Antonov-225 Mriya a ars complet.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Antonov 225 Mriya avea şase motoare

Antonov 225 Mriya era cel mai mare avion din lume. Ca lungime, era aproape cât un teren de fotbal şi o anvergură a aripilor de 88 de metri şi jumătate. AN 225 avea şase motoare şi o viteză de croaziera de până la 850 de kilometri pe oră.

A fost redimensionat la un moment dat, iar trenul de aterizare a fost proiectat să aibă 52 de roţi.

Fiind cel mai mare avion cargo din lume, Antonov AN-225 Mriya era folosit pentru transporturi comerciale cu gabarit depăşit, de până la 250 de tone. Putea transporta aparatura militară sau chiar alte avioane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Imaginile care confirmă distrugerea celui mai mare avion din lume. Antonov-225 Mriya a ars complet după atacul rușilor asupra aeroportului Hostomel