Antena Meniu Search
x

Video Impactul simbolic al atacurilor cu drone asupra Moscovei: rușii încep să simtă efectele războiului. De ce ar putea fi o problemă pentru Putin

Război în Ucraina. Rusia începe să constate efectele declanşării războiului din Ucraina, pentru că trupele Kievului nu ezită să lovească anumite obiective, cu ajutorul dronelor producţie proprie. Pe front, bătăliile din nord-est sunt cumplite, însă sunt confruntări şi în sud. Rușii au lansat atacuri asupra orașului natal al lui Zelenski, unde cel puţin patru persoane au murit.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 09:17

Vezi și

Rusia a atacat, din nou, Krivoi Rog, oraşul natal al lui Volodimir Zelenschi. Mai multe persoane au murit, după ce o rachetă a lovit un bloc de locuinţe. Printre ele, un copil de 10 ani. Alte zeci de ucraineni au fost răniţi, iar câţiva bătrâni din partea neatinsă a blocului au suferit atacuri de panică.

Un alt atac al Rusiei a avut loc în Harkov. Vizat a fost un depozit despre care Moscova era convinsă că e plin de armament occidental. La rândul său, Kremlinul acuză Ucraina că ar fi lansat un bombardament în Donetsk şi a ucis doi civili aflaţi într-un autobuz care a luat foc.

Armata ucraineană continuă să avanseze, însă cu toate acestea Rusia pretinde că nu există nicio dovadă a faptului că este vorba despre o adevărată contraofensivă.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin: Este evident că resursele de mai multe miliarde de dolari care au fost transferate de țările NATO către regimul de la Kiev sunt de fapt cheltuite ineficient, cheltuite fără scop. Acest lucru ridică mari întrebări în capitalele occidentale și un mare disconfort în rândul contribuabililor din țările occidentale.

Pe acelaşi subiect

Tot mai multe atacuri cu drone asupra Moscovei

Moscova continuă să pretindă că nu este îngrijorată de numărul din ce în ce mai mare de drone ucrainene care lovesc teritoriul Rusiei. Analiştii de politică externă atrag atenţia asupra faptului că ruşii încep să nu se mai simtă în siguranţă în propria ţară, iar asta nu face decât să şubrezească şi mai mult imaginea lui Vladimir Putin. Kremlinul încearcă să convingă, totuşi, că se află pe o poziţie dominantă.

Sergei Șoigu, ministrul rus al Apărării: Intensitatea loviturilor asupra instalațiilor militare ucrainene, inclusiv a celor care sprijină aceste atacuri teroriste, a crescut masiv.

În orice caz, Ucraina a găsit o variantă pentru ca cerealele sale să ajungă în zonele defavorizate ale lumii.

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de externe: Am convenit asupra posibilității de a folosi porturile croate de la Dunăre și Marea Adriatică pentru transportul cerealelor ucrainene.

De asemenea, Ucraina confirmă că, între 5 şi 6 august, vor începe discuţii pentru pace în Arabia Saudită. Reprezentanţii Kievului nu vor renunţa la planul în 10 puncte ale lui Volodimir Zelenski, dar vor lua în calcul opiniile şi poziţiile care nu se opun Cartei Naţiunilor Unite. Rusia nu este invitată la întâlnire, deşi, în weekend, Vladimir Putin a declarat că nu exclude o negociere pe tema războiului din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Impactul simbolic al atacurilor cu drone asupra Moscovei: rușii încep să simtă efectele războiului. De ce ar putea fi o problemă pentru Putin