Antena Meniu Search
x

Video Cea mai înaltă clădire din Moscova a fost atacată din nou cu drone. Aeroportul internaţional Vnukovo, închis temporar

Război în Ucraina. Cea mai înaltă clădire din Moscova a fost atacată din nou cu drone, noaptea trecută. Turnul Federaţiei, un complex alcătuit din două turnuri, inaugurat în 2017, a mai fost lovit o dată duminică, într-un atac asemănător. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, spune că faţada etajului 21 a fost deteriorată şi ferestrele s-au spart, însă nu au fost raportate momentan victime. Ministerul rus al Apărării a declarat că două drone au fost distruse de sistemele de apărare, în timp ce o a treia a fost doborâtă în capitală, peste blocul turn.

de Redactia Observator

la 01.08.2023, 11:21

Vezi și

O dronă a lovit un zgârie-nori într-un cartier de afaceri la Moscova, a informat marţi dimineaţă primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, adăugând că mai multe dintre aceste dispozitive au fost doborâte de apărarea antiaeriană, relatează AFP. "Mai multe drone au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană în timp ce încercau să se îndrepte spre Moscova. Una dintre ele a lovit acelaşi turn din City (la Moscova) ca ultima dată", a declarat primarul pe Telegram.

"Faţada la nivelul etajului 21 a fost deteriorată, geamurile au fost sparte pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi. Nu există informaţii despre victime", a adăugat Sobianin, explicând că serviciile de urgenţă sunt la faţa locului.

Aeroportul internaţional Vnukovo din Moscova a fost închis temporar înainte de a reveni la activitatea normală, a transmis agenţia oficială de presă TASS, citând serviciile de urgenţă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe ferestre a două clădiri din cartierul de afaceri Moscow City, cel mai important al capitalei ruse, au fost sparte după un atac al dronelor ucrainene, raportase Sobianin, potrivit Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Tot mai multe incursiuni cu dronele au vizat Moscova

Atacurile împotriva Moscovei şi a împrejurimilor sale, situate la 500 de kilometri de graniţa cu Ucraina, au fost destul de rare de la începutul conflictului în februarie 2022. În ultimele luni, însă, mai multe incursiuni ale dronelor au vizat capitala Rusiei, dintre care una împotriva Kremlinului în mai 2023.

Fără a menţiona acest atac, Kievul având obiceiul să nu revendice eventualele operaţiuni desfăşurate în Rusia, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat la sfârşitul săptămânii trecute că "războiul" ajunge "pe teritoriul Rusiei", în centrele sale simbolice şi bazele sale militare".

Pe front, bătăliile din nord-est sunt cumplite, însă sunt confruntări şi în sud. Orașul natal al lui Zelenski, Krivoi Rog, a fost din nou atacat de Moscova, iar șase civili printre care și o fetiță de 10 ani și-au pierdut viața. La rândul său, Kremlinul acuză Ucraina că ar fi lansat un bombardament în Donetsk şi a ucis doi civili aflaţi într-un autobuz care a luat foc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cea mai înaltă clădire din Moscova a fost atacată din nou cu drone. Aeroportul internaţional Vnukovo, închis temporar