Antena Meniu Search
x

Galerie foto În Bucha, un băiețel duce conserve cu mâncare la mormântul mamei sale. Tânăra a murit într-un subsol, în fața celor trei copii ai ei

O fotografie din Bucha, orașul ucrainean devenit sinonim cu suferința, cu un băiețel care a adus conserve cu mâncare la mormântul mamei sale, îngropată în grădina unui bloc, face înconjurul lumii. Ascunsă în subsol de frica bombardamentelor, femeia a murit în fața soțului și a celor trei copii ai ei. Război Rusia - Ucraina, ziua 45 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.04.2022, 12:13

Fotografia, în care micuțul Vlad, în vârstă de 6 ani, stă la mormântul mamei sale, a uimit întreaga lume. Imaginea a fost distribuită pe Twitter inclusiv de Mihail Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

twitter.comPodolyak_M

Potrivit publicației ucrainene Telegraf, femeia se numea Marina Naumets, avea 34 de ani și lucra la o grădiniță privată din Bucha. Pe lângă Vlad, tânăra mai avea doi copii: Volodimir, în vârstă de 10 ani, și Sofia, de 13 ani. Se pare că blocul unde locuia familia era chiar în centrul bombardamentelor. În apropiere se află strada Vokzalnaya, unde au avut loc cele mai puternice bătălii.

"Inima Marinei pur și simplu nu a suportat această groază"

Pe acelaşi subiect

Locuitorii, printre care și Marina, soțul și cei trei copii au fost nevoiți să se ascundă în subsoluri. 

"Legătura cu ea a dispărut la începutul lunii martie. Am sunat-o pe 1 martie, a spus că a încercat chiar să gătească acasă pentru familie. Au fost mulți oameni. Unii au scris că Marina a murit de foame. Nu este adevărat, deoarece toți cei care se adăposteau împărțeau hrana unii altora. Cel mai probabil, inima Marinei pur și simplu nu a suportat această groază", a declarat Ilona Vysochyna, directoarea grădiniței unde lucra tânăra din Bucha.

Într-o zi, soțul ei Ivan a strigat în subsol: "Marina nu mai este cu noi!".

Tânăra s-a stins în fața copiilor ei și nu putut fi fost înmormântată imediat, din cauza bombardamentelor puternice. Soțul și vecinii săi au săpat un mormânt chiar în grădina blocului, au pus o cruce din lemn și au acoperit movila cu ceva cărămizi.

Micul Vlad încă nu poate înțelege ce s-a întâmplat cu mama lui. Singurul lucru pe care l-a putut face până acum a fost să vină la mormântul ei. Nu are flori, așa că lasă cel mai prețios lucru pe care îl are - mâncarea. Conserve și suc. 

Imaginea a fost publicată pe Instagram de fotograful Narciso Contreras și are următoarea descriere: Un puști aduce mâncare la mormântul unei femei din orașul Bucha, la periferia Kievului.

Fotografia a fost publicată pe Instagram de Narciso Contreras

instagram.com/narcisocontreras108

Sute de oameni înhumați "în gropi comune" la Bucha

Ucraina a anunțat că au fost găsite cel puțin 410 de cadavre ale unor civili în zonele de lângă capitală, inclusiv Bucha, după retragerea trupelor ruse, săptămâna trecută. Imaginile terifiante cu civili care ar fi fost masacrați de forțele ruse în Bucha au stârnit un protest la nivel mondial. Națiunile occidentale au expulzat zeci de diplomați ruși și au introdus noi sancțiuni.

Preşedintele rus Vladimir Putin a spus miercuri că presupusele ucideri de la Bucha sunt o "provocare grosolană şi cinică" a autorităţilor ucrainene. În acelaşi timp, în Mariupol, unde ultimii apărători ai oraşului continuă să reziste, autoritățile locale vorbesc despre cel puţin cinci mii de morți. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat miercuri că Rusia blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde "miile" de victime din acest oraş asediat din sud-estul Ucrainei asupra căruia continuă atacurile şi bombardamentele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » În Bucha, un băiețel duce conserve cu mâncare la mormântul mamei sale. Tânăra a murit într-un subsol, în fața celor trei copii ai ei