Antena Meniu Search
x

Regele Charles, un ultim omagiu adus mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. I-a lăsat un bilet scris de mână deasupra sicriului

Regele Charles al Marii Britanii i-a adus luni un omagiu regretatei sale mame, regina Elisabeta, cu un bilet scris de mână aşezat deasupra sicriului ei.

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 07:34

Regele Charles
Regele Charles, un ultim omagiu adus mamei sale, Regina Elisabeta a II-a - Profimedia

Biletul aflat deasupra sicriului Reginei Elisabeta a II-a în timpul funeraliilor este un mesaj scris de mână de fiul ei, Regele Charles al III-lea. Și buchetul așezat pe sicriu are o simbolistică specială: mirtul este crescut dintr-o ramură din buchetul de la nunta cu Philip, din 1947.

Mesajul scris de mână de regele Charles al III-lea, pus deasupra sicriului mamei sale, Regina Elisabeta a III-a scrie este: „În memoria iubirii și a devotamentului. Charles R”. „R” din titlul Regelui Charles se referă la <Rex>, care înseamnă rege în latină, potrivit CNN.

Un semn de iubire asemănător mamei sale

Gestul, unul extrem de asemănător cu cel al mamei sale pentru soţul său, Prinţul Philip. După ce înainte de înmormântare, Regina i-a adus un ultim omagiu cu una dintre cele mai frumoase fotografii în care apăreau amândoi fericiţi şi zâmbitori, în ziua înmormântării aceasta a mai făcut un gest emoţionant şi plin de iubire. Pe sicriul unde erau așezate sabia, chipiul de comandant al marinei militare şi o jerbă de flori, Regina a lăsat o scrisoare pentru jumătatea sa, pe care a semnat-o cu numele de alin, cu care Prinţul Philip i se adresa: „Lilibeth”. Ultima epistolă a fost aşezată chiar la începutul slujbei, însă conţinutul său nu a fost făcut public de către Palatul Buckingham pentru că era o chestiune privată şi intimă.

Pe acelaşi subiect

Slujba de la Westminster Abbey - la care au participat aproximativ 2.000 de invitați - a inclus lecturi biblice și imnuri tradiționale, precum și o predică a arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby.

Regele Charles al III-lea a fost însoțit de soția sa Camilla, regina consort, frații, copiii și nepoții săi, în timp ce Marea Britanie și-a luat rămas bun de la cel mai longeviv monarh al țării.

Regina a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani

Sicriul a fost drapat cu Drapelul Regal, iar instrumentele de stat - Coroana Imperială de Stat și regalul - au fost așezate deasupra, împreună cu o coroană de flori.

Palatul Buckingham a precizat că această coroană conținea flori și frunze tăiate din grădinile Palatului Buckingham, Clarence House și Highgrove House, la cererea Regelui Charles al III-lea. Aceasta a fost așezată într-un cuib de mușchi englezesc și ramuri de stejar. Frunzele au fost alese pentru simbolistica lor - rozmarin (pentru amintire), mirt (un simbol străvechi al unei căsnicii fericite) și stejar englezesc (simbol al forței iubirii), a precizat palatul. Mirtul a fost tăiat dintr-o plantă crescută dintr-o crenguță de mirt care a crescut din buchetul de nuntă al Reginei, atunci când s-a căsătorit cu prințul Philip în 1947.

Înainte de înmormântare, Regele Charles a mulțumit națiunii pentru sprijinul și căldura pe care le-a primit familia sa.

Noul monarh a spus într-o declarație emoționantă că el și Camilla „au fost emoționați peste măsură de toți cei care s-au deranjat să vină și să-și prezinte omagiile pentru serviciul de o viață al mamei mele dragi, regretata Regină”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Regele Charles, un ultim omagiu adus mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. I-a lăsat un bilet scris de mână deasupra sicriului