Antena Meniu Search
x

Video Incendiile continuă să facă ravagii în Europa. Pompierii abia mai țin pasul cu noile focare

Vacanţele stau în luna lui cuptor sub ameninţarea caniculei şi incendiilor. Cele mai mari probleme sunt în Grecia, Cehia, Marea Britanie, Franţa şi Spania. Şi peste Ocean se duce aceeaşi luptă: un incendiu masiv ameninţă mii de oameni, flora şi fauna din Parcul Yosemite din California. 

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 21:22

Vezi și

Turiştii care ajung  prin sudul peninsulei peloponez sunt întâmpinaţi de un peisaj apocaliptic: păduri întregi de pini şi livezi de măslini ard necontrolat. Peste 50 de focare noi au apărut numai ieri în Grecia, o dată ce temperaturile au depăşit pragul caniculei, 35 de grade Celsius. 

O staţiune turistică din insula Lesbos a fost evacuată. Doi preoţi au renunţat la sutană şi au îmbrăcat costumul de pompier în încercarea de a ţine flăcările departe de zonele locuite.  

La graniţa cu Turcia, acolo unde pompierii se luptă de cinci zile cu focul în Parcul Naţional Dadia, au căzut primii stropi de ploaie. Meteorologii avertizează însă că urmează o nouă săptămână infernală cu temperaturi de peste 37 de grade Celsius. Au fost emise avertizări de incendii şi pentru staţiunile de la Marea Egee. 

Flăcările au cuprins şi un Parc Naţional aflat la granţia Cehiei cu Germania. Pompierii luptă din aer şi de la sol să oprească vălvătaia. .

Pe acelaşi subiect

Londonezii înfruntă un nou val de caniculă. Între timp însă un incendiu uriaş s-a produs în zona suburbiilor din vestul capitalei britanice, iar norul uriaş de fum s-a îndreptat spre aeroportul Heathrow. Zborul avioanelor nu a fost totuşi perturbat.

De partea cealaltă a Canalului Mânecii, la Gironde, focul a făcut scrum în 10 zile o suprafaţa de teren mai mare decât Parisul. În cele din urmă, pompierii au învins . 

"Doamnelor, domnilor, ce mesaj avem pentru pompieri?"

"Mulţumim, mulţumim!"

Stephanie Martin, comandant de pompieri: "Este extraordinar cum au venit atâţia voluntari care şi-au folosit timpul lor să ne pregătească mâncare, să ne facă curat în camerele de odihnă, să spele vasele."

În Belgia, temperaturile au ajuns la 31 de grade Celsius. În aceste condiţii, sute de turişti s-au refugiat...în peşteri. 

Flăcările nu au ocolit nici America

"Vai, omule, priveşte acolo. Ce flăcări spectaculoase!"

"Poţi simţi căldura până aici."

"Da, aşa e. Dumnezeule!"

Peste Ocean, în California, Parcul Naţional Yosemite arată ca un decor de film SF. Peste 6.500 de hectare de vegetaţie şi 10 clădiri au fost deja transformate în scrum. 

"Este dureros pentru că e ceva ce se întâmplă an de an. Au fost atâtea incendii, atâtea case distruse, animale şi oameni ucişi."

Guvernatorul a declarat stare de urgenţă şi au fost evacuaţi deja peste 6.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Incendiile continuă să facă ravagii în Europa. Pompierii abia mai țin pasul cu noile focare