Meniu
Search
x

Infirmieră din Italia, prinsă când fura teste Covid pe care le făcea pe bani, falsificând rezultatele

O infirmieră este suspectată că a furat teste Covid-19 din spitalul italian în care lucra și, ajutată de partenerul ei, le făcea pe bani celor care voiau să știe dacă sunt infectați, falsificând rezultatele.

De Ana Maria Ghiarasim la 06.10.2020, 13:07
  • Femeia fura testele din ortopedia spitalului în care lucra, iar partenerul ei se dădea medic și făcea testele acasă, contra cost, apoi falsifica rezultatele.
  • Zeci de persoane au căzut în plasa celor doi.

Zeci de oameni au căzut în plasa celor doi și există riscul ca printre acestea să se numere și persoane bolnave.

Femeia fura testele din ortopedia spitalului San Paolo din Civitavecchia, iar partenerul ei se dădea medic și făcea testele acasă, contra cost, apoi falsifica rezultatele.

Anchetatorii verifică acum dacă printre persoanele „testate” de cuplu există vreuna infectată cu noul coronavirus și, neștiind că este bolnavă, a răspândit virusul.

Înșelătoria ar fi început în aprilie și a fost descoperită după ce s-a sesizat angajata unei firme de curățenie. Femeia și colegii ei fuseseră testați de falsul medic, chemat de proprietarul companiei. Când femeia a primit rezultatul negativ, „semnat” de Spitalul Spallanzani, în raport apărea că, totuși, „pozitivitatea nu este exclusă”. Femeia a mers la spital pentru a cere explicații, iar acolo i s-a spus că nu a fost niciodată testată, scrie Mediafax.

Apartamentul celor doi a fost supus unei percheziții, fiind găsite teste COVID și o cantitate mare de material medical.

Zeci de persoane care ar fi făcut testul fals au fost audiate la Civitavecchia, dar bănuiala anchetatorilor este că numărul acestora poate fi mai mare.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Infirmieră din Italia, prinsă când fura teste Covid pe care le făcea pe bani, falsificând rezultatele