Antena Meniu Search
x

Interlop român extrem de periculos, acuzat de moartea unui rival, prins la Dublin

Autoritățile irlandeze anunță capturarea unui interlop român considerat extrem de periculos, respectiv Ioan Anton, 43 de ani, cunoscut și sub porecla de Împăratul.

de Redactia Observator

la 04.10.2020, 09:18

Anton și Busă s-ar fi certat de la bani
Interlopul Ioan Anton (stânga) va fi judecat pentru uciderea rivalului său, Virgil Busă - The Irish Sun
  • Interlopul Ioan Anton era căutat inclusiv de autoritățile din România.
  • Interlopul Ioan Anton riscă să fie condamnat la închisoare pe viață.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Ioan Anton a fost prins în zona de nord a orașului Dublin, fiind căutat atât pentru implicarea în mai multe activități infracționale, cât mai ales pentru implicarea în uciderea lui Virgil Busă, român mort în aprilie 2014, la Navan, în Irlanda, la numai 37 de ani.

Conform The Irish Sun, Anton se specializase în traficul de persoane și în furtul din bancomate. Însă, conform profilului realizat de Polița Română, Anton era căutat și pentru șantaj, instigare la omor calificat, instigare la tentativă la omor calificat și instigare la tâlhărie calificată.

De altfel, conflictul dintre Ioan Anton și Virgil Busă a avut la bază interese infracționale.

Busă intenționa să-și realizeze propria grupare de prostituție în Irlanda și ar fi încalcat teritoriul controlat de gruparea condusă de Ioan Anton.

La momentul respectiv, Ioan Anton i-ar fi solicitat taxă de protecție, iar când Busă nu a mai intenționat să plătească, spiritele au degenerat,

La începutul lui aprilie 2014, Busă a fost prins într-o ambuscadă, cinci dintre oamenii de încredere ai lui Anton luându-l la bătaie la etajul 1 al unei clădiri din Navan.

Busă a sărit pe geam, în încercarea de a-și salva viața, însă a fost prins din urmă de atacatori și luat din nou la bătaie.

Transportată în stare gravă la Spitalul Blanchardstown, victima a murit după câteva zile, din cauza rănilor încasate.

Imediat după moartea rivalului, Anton a fugit din Irlanda și s-a refugiat pentru câțiva ani în diferite locații din Marea Britanie, înainte de a reveni în Irlanda unde, în cele din urmă, a și fost capturat.

Ioan Anton ar urma să fie judecat în România pentru infracțiunile comise, astfel că se așteaptă extrădarea lui.

Din cauza numărului mare de infracțiuni, majoritatea comise cu violență, Ioan Anton riscă să fie condamnat la închisoare pe viață.

Anchetatorii irlandezi din acest caz susțin că "Anton era fugar de ceva timp, dar acum a fost prins în baza informațiilor primite despre locația în care se află. Era o țintă importantă pentru noi, de mai mult timp, iar acum se așteaptă extrădarea lui pentru a fi judecat pentru o infracțiune extrem de serioasă. A fost o crimă brutală, iar autoritățile române sunt pregătite să ia o decizie drastică pentru că victima era tot un cetățean român".

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Interlop român extrem de periculos, acuzat de moartea unui rival, prins la Dublin