Antena Meniu Search
x

Inundaţii puternice în Europa

Nu doar la noi furtunile fac ravagii. În Austria e cod roşu de ploi, iar autorităţile se pregătesc pentru ce-i mai rău.

Vezi și

 Nu doar la noi furtunile fac ravagii. În Austria e cod roşu de ploi, iar autorităţile se pregătesc pentru ce-i mai rău. Sârbii şi Bosniecii au simţit deja furia naturii. Se confruntă cu cele mai grave inundaţii din istorie.

Într-un orăşel aflat la numai 30 de kilometri de capitala sârbă, apele măsoară peste un metru pe străzi. Barca este în acest moment singurul mijloc de transport pe care-l pot folosi localnicii.

Autorităţile sârbeşti au primit ajutoare din toată Europa. Motopompe, bărci de salvare, ba chiar şi elicoptere au fsot trimise în zonele calamitate.

Situaţia e la fel de dramatică şi în Bosnia Herţegovina. Elicopterele armatei au salvat sute de oameni din mijlocul apelor. Sinistraţii fac eforturi disperate ca să fie reperaţi de salvatori în marea care le-a înghiţit casele peste noapte.

S-au refugiat la ultimele etaje şi pe acoperişuri şi aşteaptă să fie salvaţi. Dar există riscul ca imobilele să se năruie sub forţa viiturilor înainte să ajungă echipajele de intervenţie la ei. Într-o suburbie a Capitalei mai multe case au fost puse la pământ.

E urgie şi în Austria. Autorităţile au decretat cod roşu de ploi. Autorităţile au consolidat digurile, dar dacă ploile nu se vor opri, e puţin probabil ca acestea să reziste.

Vremea le dă bătăi de cap şi italienilor. Străzile din Palermo au fost acoperite cu un strat de gheaţă, după o furtună teribilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Inundaţii puternice în Europa