Antena Meniu Search
x

Tânără supravieţuitoare a unei tumori pe creier, ucisă de iubitul abuziv: "Le-am spus poliţiştilor că am ucis-o şi nu m-au crezut"

O tânără de 31 de ani a fost ucisă de iubitul abuziv, după ani de teroare petrecute alături de el, în care a sperat că lucrurile se vor aşeza şi vor ajunge să îmbătrânească fericiţi, în linişte.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.07.2020, 16:29

Caitlin şi Sturt
Tânără supravieţuitoare a unei tumori pe creier, ucisă de iubitul abuziv - Facebook
  • Tânăra ştia că iubitul ei era abuziv.
  • Nu avea destulă putere să îl părăsească.

Caitlin O’Brien, în vârstă de 31 din Melbourne, Australia, a fost ucisă de Shea Sturt într-un mod extrem de tulburător. Cei doi s-au cunoscut în perioada adolescenţei în timp ce studiau împreună, iar în ciuda problemelor pe care le-au întâmpinat de mai bine de un deceniu, au rămas împreună.

Tânăra ştia că iubitul ei era abuziv. Simţea prin toţi porii, însă nu avea destulă putere să îl părăsească. Nu putea trăi împreună cu el, însă nu îşi imagina viaţa fără prezenţa lui.

Caitlin lucra ca asistentă şi nu de puţine ori colegii o vedeau la serviciu cu vânătăi ori plângând pe la colţuri. Era o persoană extraordinară, povesteau aceştia, dar avea nevoie să evadeze din acea relaţie şi să se despartă de el. „Merita ceva mai bun” au spus cunoscuţii.

Ba mai mult, bărbatul a sfârşit în instanţă pentru mai multe ieşiri violente, iar în 2008 cei doi au avut o ceartă în urma căreia Shea a lovit-o pe Caitlin, iar ea l-a raportat la poliţie, însă ulterior şi-a retras acuzaţiile.

În 2010 a fugit de acasă după ce bărbatul a tras-o de păr şi a lovit-o de mai multe ori la cap. Caitlin îi spusese atunci că are nevoie de ajutor psihologic, iar el s-a enervat. L-a iertat ulterior.

A continuat să viziteze medicul de mai bine de 30 de ori cu leziuni destul de grave din cauza agresiunii sale. I-a povestit cadrului medical inclusiv că bărbatul i-a spus că „trebuie să o omoare pe ea înainte să se sinucidă”.

De-a lungul anilor certurile şi teroarea au devenit un stil de viaţă pentru Caitlin. Le spunea adesea poliţiştilor despre actele lui de violenţă, dar mai apoi renunţa la acuzaţii pentru că el o manipula încât să îl ierte.

Bărbatul a fost ulterior diagnosticat cu o tulburare de personalitate de tip schizofrenică, agravată din cauza consumului excesiv de canabis.

“Eram conştient de tot ce făceam şi recunosc pe deplin că eram un prădător faţă de Caitlin. Cam aşa a funcţionat relaţia noastră” i-a recunoscut el unui prieten.

Cei doi trăiau din salariul tinerei, pentru că el era şomer şi nu îşi dorea să lucreze, spunând că nu poate face faţă din cauza anxietăţilor sale sociale. Caitlin îşi dorea ca lucrurile să funcţioneze şi făcea tot posibilul să câştige într-atât încât să poată convieţui împreună.

În mai 2019 însă tânăra a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală. A fost supusă unei intervenţii extrem de riscante pentru a o elimina şi a avut toată încrederea că va reuşi să treacă peste această luptă cu boala. Ceea ce s-a şi întâmplat. Caitlin a învins cumplita boală, însă nu a învins şi lupta emoţională din relaţia sa cu Sturt.

În data de 25 iunie, bărbatul a distribuit o serie de mesaje ciudate pe Facebook care au făcut-o pe tânără să îşi pună mai multe semne de întrebare şi să se teamă cu adevărat pentru viaţa ei.

„Cum să fii căsătorit şi să nu fi ucis” sau „Sacrificiul este frumos, dacă este făcut pentru toate motivele corecte” au fost doar câteva dintre mesajele tulburătoare împărtăşite de acesta pe pagina de socializare.

În ultima seară din viaţa ei, Caitlin stătea liniştită pe canapea, când bărbatul a intrat în cameră şi a început să vorbească despre sfârşitul lumii. Apoi a atacat-o. În zadar pentru Caitlin care a fugit şi s-a închis la baie, încercând să scape de furia lui incontrolabilă şi neînţeleasă. Omul a reuşit să intre peste ea şi a înjunghiat-o cu o foarfecă de 5 ori. Ca să se asigure că şi-a dus planul până la capăt a hotărât să o asfixieze şi cu o pernă, apoi a ştrangulat-o cu o pereche de pantaloni de trening.

Cu doar 36 de ore înainte, Sturt îi lăsase un mesaj tinerei în care îi promitea că nu îi va face rău niciodată. Caitlin căzuse în plasă pentru ultima oară.

Sturt şi-a făcut un duş apoi s-a îndreptat către secţia de poliţie. 

Afară le-a spus ofiţerilor să îl aresteze, dar ei nu l-au crezut. „Tocmai mi-am ucis prietena” a spus el. ”Nu, nu ai făcut-o” au răspuns organele de poliţie.

Ulterior aveau să afle că pentru prima dată nu minţise. Caitlin a fost găsită moartă pe pat, cu pantlaonii de trening în continuare înfăşuraţi în jurul gâtului.

Bărbatul a declarat că uciderea ei a fost un lucru „necesar”, iar când a fost anunţat că va fi acuzat de crimă a răspuns simplu „super”. A povestit cu lejeritate de momentul în car eşi-a recunoscut crima adăugând "le-am spus poliţiştilor că am ucis-o şi nu m-au crezut".

Potrivit Mirror, bărbatul a pledat vinovat şi a primit o sentinţă de 22 de ani de închisoare.

„Ai omorât-o în propria casă, acolo unde ea trebuia să fie în siguranţă” a declarat judecătorul în sala de judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Tânără supravieţuitoare a unei tumori pe creier, ucisă de iubitul abuziv: "Le-am spus poliţiştilor că am ucis-o şi nu m-au crezut"