Antena Meniu Search
x

Joe Biden îl amenință pe Vladimir Putin: Rusia va plăti "un preţ teribil" dacă invadează Ucraina

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, l-a amenințat pe omologul său rus, Vladimir Putin, că Rusia va plăti „un preț teribil” și se va confrunta cu consecințe economice devastatoare dacă va invada Ucraina, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 12.12.2021, 12:12

Joe Biden îl amenință pe Vladimir Putin: Rusia va plăti "un preţ teribil" dacă invadează Ucraina
Joe Biden îl amenință pe Vladimir Putin: Rusia va plăti "un preţ teribil" dacă invadează Ucraina - Profimedia Images

Președintele Joe Biden a declarat că posibilitatea ca SUA să trimită trupe în Ucraina, în cazul unei invazii ruse, nu a fost niciodată o opțiune deși Statele Unite și NATO ar trebui să trimită mai multe forțe în țările aliate de pe flancul estic, scrie Reuters.

„I-am transmis clar preşedintelui Putin că, dacă va invada Ucraina, consecinţele economice pentru Rusia vor fi devastatoare”, a declarat Joe Biden, sâmbătă.

Kremlinul dezminte orice plan de invazie

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și omologul său rus, Vladimir Putin, au discutat, marți, trei ore în cadrul unui summit virtual, pe fondul tensiunilor de la granița cu Ucraina. Unul la Washington, celălalt în Soci, cei doi lideri au convenit să continue discuţiile la nivel diplomatic, însă nu au lipsit și amenințările.

Pe acelaşi subiect

În cadrul summitului online, președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut omologului american, Joe Biden, garanții că NATO nu-și va extinde influența în Est, prin aderarea Ucrainei, scrie Russia Today. La râdul său, Joe Biden l-a avertizat pe liderul de la Kremlin că Rusia se va confrunta cu "sancţiuni severe, în special economice" în cazul unei escaladări militare în Ucraina, atrăgând atenția că aceste noi măsuri ar avea un impact mai grav decât cele emise în 2014, scrie CNN„Suntem pregătiți să facem acum ce nu am făcut în 2014”, i-a transmis liderul de la Casa Albă omologului său rus, potrivit consilierului american pentru securitate, Jake Sullivan.

Kremlinul a respins aceste acuzații în repetate rânduri, iar președintele Vladimir Putin a descris sugestia că Rusia ar invada Ucraina drept „provocatoare”: "Rusia urmărește o politică externă pașnică. Dar are dreptul  se apere", a declarat liderul de la Kremlin.

Consultări cu liderii B9, după summitul Biden - Putin

Preşedintele SUA, Joe Biden, a avut o discuţie telefonică joi cu preşedintele Iohannis şi alţi opt lideri ai statelor din flancul estic al NATO despre tensiunile militare de la graniţa Ucrainei. Biden le-a prezentat rezultatul discuţiei pe care a avut-o cu preşedintele Putin. Preşedintele Iohannis a cerut creşterea prezenţei militare a NATO în România şi în zona mării negre.

În timpul convorbirii, Klaus Iohannis a cerut asigurări că NATO şi SUA, în special, vor sprijini militar statele din flancul estic al NATO. "Președintele României a menționat că este nevoie să ne asigurăm că NATO este pe deplin echipată pentru a răspunde provocărilor Rusiei. Totodată, președintele Klaus Iohannis a exprimat susținerea pentru creșterea prezenței militare a NATO și, respectiv, a Statelor Unite ale Americii în România și în zona Mării Negre".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Joe Biden îl amenință pe Vladimir Putin: Rusia va plăti "un preţ teribil" dacă invadează Ucraina