Antena Meniu Search
x

Danezii au făcut zid în jurul medicilor, în timp ce Christian Eriksen era resuscitat. BBC și-a cerut scuze că a difuzat imaginile

BBC și-a cerut scuze după ce au fost criticați pentru că nu întrerupt transmisia, după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren și a fost resuscitat, în timpul meciului Danemarcei cu Finlanda. Jucătorii danezi au făcut un zid în jurul medicilor, pentru a-şi proteja coechipierul.

de Redactia Observator

la 12.06.2021, 22:39

Jucătorul danez Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de la Euro2020. Incidentul s-a petrecut la minutul 43, fără să fi fost lovit de un adversar, pe partea stângă a terenului.

Jucătorii danezi au făcut un zid în jurul medicilor, pentru a-şi proteja coechipierul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul, iar unii se rugau. 

Ulterior, impresarul lui Eriksen a anunțat că fotbalistul este "conștient și vorbește". Vedeta danezilor a vorbit, de pe patul de spital, cu coechipierii săi, și i-a rugat să reia finala întreruptă după incidentul în care a fost implicat. 

Momentul resuscitării a fost transmis de BBC, fapt ce a iscat un val de critici în rândurile fanilor sportului rege. Postul britanic a fost nevoit să-și ceară scuze pentru că nu a întrerupt transmisia. 

Pe acelaşi subiect

Cine este Christian Eriksen

Christian Eriksen este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Danemarca are multe staruri globale, însă Christian Eriksen se ridică deasupra tuturor. Iar jucătorul lui Inter Milano vine după un sezon în care a pus umărul la cucerirea titlului în Serie A după 11 ani și a trecut peste perioada de (in)adaptare din talia. În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv are peste 100 de selecții în echipa națională. Eriksen este considerat o amenințare pentru orice adversar, fiind foarte bun la finalizare de la distanță, dar și un bun pasator pentru colegii lui.

Eriksen și-a început cariera la seniori la Ajax, unde a câștigat titlurile în 2011, 2012, și 2013 și a atras comparații cu Michael Laudrup pentru rolul său tradițional de număr 10. În 2014 s-a transferat la Tottenham, unde a câștigat titlul de cel mai bun jucător la debutul său în Premier League. În cei cinci ani a mai câștigat o dată titlul de cel mai bun jucător și a fost inclus în echipa anului 2018. În sezonul 2018-2019 a devenit al doilea jucător după David Beckham care a reușit câte zece pase decisive în patru sezoane consecutive și a contribuit decisiv la calificarea formației sale în finala Ligii Campionilor.

În 2020 a fost transferat la Inter Milano, însă după un an a fost pus pe lista de transferuri pentru că nu își găsea locul la clubul italian. Odată cu venirea lui Antonio Conte însă totul s-a schimbat, iar Eriksen și-a redescoperit pofta de a juca, iar în iarnă deja a fost anunțat că nu va mai fi vândut.

La nivel internațional, Eriksen are 108 selecții în echipa națională și 36 de goluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Danezii au făcut zid în jurul medicilor, în timp ce Christian Eriksen era resuscitat. BBC și-a cerut scuze că a difuzat imaginile