Antena Meniu Search
x

Junker: România este pregătită din punct de vedere tehnic, dar "nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi țările UE"

România este pregătită din punct de vedere tehnic pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, dar "nu a înțeles sarcina", a declarat Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru publicația germană Welt am Sonntag.

Jean-Claude Juncker și Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă și Jean-Claude Juncker, la o întâlnire în Bruxelles, Belgia, 21 februarie 2018 - Abaca Press via Hepta

România este pregătită din punct de vedere tehnic pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, dar "nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi", a declarat Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pentru publicația germană Welt am Sonntag.

Chiar înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, Juncker îşi exprimă îngrijorarea cu privire la situaţia internă a ţării, scrie Der Spiegel. Potrivit sursei citate, la Bruxelles sunt temeri în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și o posibilă amnistie.

Preşedintele Comisiei Europene a ridicat îndoieli în legătură cu cât de potrivită este România pentru această sarcină.

România este "bine pregătită din punct de vedere tehnic" pentru preşedinţia de şase luni, a spus Juncker, scrie news.ro, care citează Welt am Sonntag. Preşedintele Comisiei Europene a declarat totuşi că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles încă pe deplin "ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.

România va exercita, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Acest mandat se asigură prin rotaţie între statele membre ale Uniunii Europene la fiecare şase luni.

În timpul exercitării Preşedinţiei, România va reprezenta Consiliul Uniunii Europene în dialogul cu celelalte instituţii europene, în special Comisia Europeană şi Parlamentul European, lucrând de asemenea în strânsă coordonare cu Preşedintele Consiliului European în cadrul procesului decizional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Junker: România este pregătită din punct de vedere tehnic, dar "nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi țările UE"