Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lansarea a numeroase filme, amânată din cauza pandemiei de coronavirus

Coronavirusul trage cortina peste Hollywood. Mai avem de aşteptat pentru a ne reîntâlni cu personajele preferate din filme precum Star Wars sau Avatar. Cu sălile de cinema încă închise în numeroase ţări ale lumii, marile studiouri au anunţat că vor amâna lansarea sau filmările pentru numeroase producţii. 

de Redactia Observator

la 24.07.2020 , 23:10

  • S-a amânat lansarea ultimelor filme din seriile Star Wars și Avatar.

"Mulan" era una dintre cele mai aşteptate producţii ale anului, însă acum nu se ştie când va apuca să vadă lumina marelui ecran. Amânat deja de două ori, remake-ul filmului de animaţie "Mulan" a fost pus în stand-by pe o perioadă nedeterminată. 

Oficial, producătorii dau vina pe pandemie, neoficial, criticii de film spun că nu este momentul potivit pentru lansarea unui film bazat pe mitologia chineză, în contextul tot mai tensionat al relaţiilor dintre Statele Unite şi China.

La fel de incert este viitorul şi pentru alte producţii de succes. Următorul film Star Wars, care urma să fie lansat în 2022, a fost amânat deocamdată pentru 2023, iar continuarea filmului Avatar, aşteptată de fani anul viitor, ar putea ajunge pe marile ecrane abia un an mai târziu. 

Vezi și

Nici Agentul 007 nu este imun la pandemie. Cea mai nouă producţie a celebrei francize, "No time to die", ar fi trebuit să aibă premiera mondială în martie, însă a fost amânată până în noiembrie. 

Mai curajoşi au fost producătorii Misiune Impsibilă 7 şi Matrix 4, care au reînceput filmările în ciuda epidemiei. Tom Cruise, în Marea Britanie, a reintrat în pielea lui Ethan Hunt în timp ce, în Germania, Keanu Reeves este din nou Neo. 

Cinematografele din lumea întreagă s-au închis rând pe rând din cauza pandemiei, iar majoritatea nu s-au redeschis nici acum, după patru luni. Pierderile industriei cinematografice mondiale sunt estimate până acum la șapte miliarde de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Lansarea a numeroase filme, amânată din cauza pandemiei de coronavirus