Antena Meniu Search
x

Video Mai multe tancuri rusești ar fi rămas împotmolite în noroi, în zona Rostov din apropierea graniței cu Ucraina

Mai multe tancuri rusești din gama T-72 ar fi rămas împotmolite în noroi, în zona Rostov din apropierea graniței cu Ucraina, în timpul unor manevre militare. Imaginile au fost postate în cursul zilei de joi pe pagina de Twitter a site-ului Liveuamap.

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 17:21

Vezi și

În înregistrarea publicată inițial pe TikTok și apoi preluată de Liveuamap se poate observa cum cel puțin șapte tancuri stau împotmolite în noroi, în timp ce operatorul unui excavator încearcă să le elibereze. O misiune nu tocmai ușoară, tinând cont că un astfel de tanc poate cântări peste 40 de tone. Site-ul defence-blog.com scrie că blindatele ar fi o modificare a deja faimosului T-72, cu saci ERA (Explosive Reactive Armour) ce protejează mai bine armura.

Putin a trimis și mai mulți soldați și armament în jurul Ucrainei

Deși o serie de înalți oficiali ucraineni spun că Rusia folosește soldații de la graniță pentru șantaj, și nu pentru o invazie, americanii acuză din nou că au dovezi potrivit cărora Vladimir Putin și-a întărit și mai mult prezența militară iar un atac este posibil în orice moment. Întrebat ce scenariu l-ar putea determina să trimită trupe pentru a-i salva pe americanii care fug din Ucraina, Joe Biden a răspuns: "Nu există. E război mondial dacă rușii și americanii încep să se împuște".

Rusia comasează și mai multe trupe în apropierea Ucrainei, iar o invazie ar putea avea loc oricând, poate chiar înainte de sfârșitul Jocurilor Olimpice de iarnă din această lună, a declarat vineri secretarul de stat al SUA Antony Blinken, potrivit Reuters. Imaginile surprinse din satelit și publicate de o companie privată din SUA au arătat noi desfășurări militare rusești în mai multe zone din apropierea Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mai multe tancuri rusești ar fi rămas împotmolite în noroi, în zona Rostov din apropierea graniței cu Ucraina