Pe urmele Mântuitorului, în Săptămâna Sfântă la Ierusalim
Pentru credincioşii ortodocşi, Duminica Floriilor înseamnă intrarea în Ierusalim a lui Iisus Hristos. Şi urmează Săptămâna Mare, în care credincioşii pornesc pe urmele Mântuitorului.
Pentru credincioşii ortodocşi, Duminica Floriilor înseamnă intrarea în Ierusalim a lui Iisus Hristos. Şi urmează Săptămâna Mare, în care credincioşii pornesc pe urmele Mântuitorului. O echipă Observator a ajuns în inima oraşului Ierusalim. Un loc sacru, pe care îl redescoperim împreună.
Pe Maica Nicolaida am cunoscut-o în Cetatea Ierusalimului. Biserica Învierii lui Iisus Hristos devine neîncăpătoare în această perioadă.
A privi Mormântul Sfânt, a-l atinge și a călca pe urmele pașilor lui Iisus înseamnă pentru credincioși Mântuire. Cu toții ating piatra Mormântului Sfânt și vizitează orașul lui Dumnezeu.
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
- Proiectul lui Zelenski, distrus din faşă. Polonia anunţă că UE nu va înfiinţa o armată a Europei
- Rheinmetall şi Romarm ar putea construi o fabrică de pulberi în România. Angel Tîlvăr, discuţie cu CEO-ul...
- Joe Biden, număr record de zile de concediu. Un american de rând ar trebui să lucreze 52 de ani ca să-l egaleze...
Dupa ce crestinii participa in fiecare seara la slujba deniilor, momentul cel mai asteptat este vestea invierii. Vineri seară, mormântul este pecetluit cu ceara. Toate cele patru confesiuni existente - ortodocsii, catolicii, armenii si coptii - sigilează mormântul Sfânt. De altfel, politistii controleaza totul foarte bine, pentru a fi siguri ca nicio sursa de foc nu mai există inauntru. Sambata, Patriarhul Ierusalimului merge in interior pentru invocarea Sfintei Lumini, care izvoraste din Mormântul lui Iisus Hristos.
Ierusalim este locul în care principalele religii se întâlnesc. În care creștinii, evreii și mulsulmanii conviețuiesc în pace.
Indiferent de religie, credincioșii vin la Zidul Plângerii ca sa se roage. Și, ca sa fie siguri ca dorintele le vor fi îndeplinite, lasă și un biletel în perete.
Și se roagă împreună. Cu voce puternică sau în tăcere, în jurul Zidului antic care înconjoară curtea Tempului din Ierusalim, într-un amalgam de cuvinte închinate Mântuitorului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰