Situația se înrătutățește în Marea Britanie, peste 900 de decese în doar 24 de ore
Coronavirusul nu dă semne că ar părăsi curând Europa. Cu toate că, în Italia, bilanţul deceselor este în scădere de o săptămână, iar în Spania de patru, Marea Britanie se confruntă acum cu o situaţie tot mai critică.
Coronavirusul nu dă semne că ar părăsi curând Europa. Cu toate că, în Italia, bilanţul deceselor este în scădere de o săptămână, iar în Spania de patru, Marea Britanie se confruntă acum cu o situaţie tot mai critică. Doar în ultimele 24 de ore peste 900 de oameni şi-au pierdut viaţa. Printre ultimele victime este chiar o copilă de doar 11 ani, fără alte probleme de sănătate. Din Regat vine însă şi o veste bună, premierul se simte tot mai bine.
Vestea bună vine de la Secretarul de Interne al Marii Britanii. Mesajul a fost transmis în cadrul conferinţei de presă zilnice a guvernului de la Londra. Chiar dacă starea de sănătate a lui Boris Johnson este mai bună, premierul rămâne în continuare monitorizat. De pe patul de spital, el a văzut imagini de la ecograf cu fiul său. Logodnica acestuia i le-a trimis.
În timp ce premierul dă semne că-şi revenie, în Marea Britanie situaţia pare să se înrăutăţească tot mai mult. Numărul cazurilor de contaminare şi al deceselor este în creştere. În total, aproape 80 de mii de oameni au fost testaţi pozitiv şi aproximativ 10 mii au fost răpuşi de virus. Printre ultimele victime se numără chiar o tânără de 11 ani, care nu prezenta alte afecţiuni.
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
- Proiectul lui Zelenski, distrus din faşă. Polonia anunţă că UE nu va înfiinţa o armată a Europei
- Rheinmetall şi Romarm ar putea construi o fabrică de pulberi în România. Angel Tîlvăr, discuţie cu CEO-ul...
- Joe Biden, număr record de zile de concediu. Un american de rând ar trebui să lucreze 52 de ani ca să-l egaleze...
În încercarea disperată de a stopa răspândirea COVID-19, autorităţile îi îndeamnă pe oameni să rămână în case.
Situaţia nu e bună nici în Scoţia, unde aproape jumătate din căminele private pentru bătrâni sunt suspecte că au cazuri de coronavirus.
Iar în Franţa bilanţul deceselor se apropie de 5 mii. Ţara a devenit a doua din Europa, după Marea Britanie, ca număr de victime.
Odată ce bilanţul infectărilor creşte şi teoriile conspiraţionale despre apariţia virusului par să fie tot mai multe. După ce în Marea Britanie un turn de telecomunicaţii 5G a ars şi în Olanda s-a întâmplat acelaşi lucru. Suspecţi de distrugerea reţelelor 5G sunt persoane care cred că virusul este cauzat de această tehnologie.
O rază de speranţă vine, însă, din Italia şi Spania, acolo unde numărul deceselor este în scădere.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰