Antena Meniu Search
x

Marea Britanie va infecta voluntari cu SARS-CoV-2, pentru testarea unui vaccin

În cursa contra cronometru spre găsirea unui leac pentru Covid-19, cercetătorii britanici recurg la o procedură riscantă. Tineri voluntari se vor infecta, de bună voie, cu noul coronavirus pentru ca eficienţa viitorului vaccin să fie evaluată pe viu. Deocamdată, testarea, izolarea şi restricţiile rămân cele mai bune arme împotriva bolii.

de Redactia Observator

la 21.10.2020, 10:19

Vezi și
  • Experiment riscant în Marea Britanie
  • Mai mulți voluntari se vor infecta în mod intenționat
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Marea Britanie este prima ţară din lume care va infecta, în mod deliberat, oameni cu noul coronavirus, pentru a afla mai repede cum poate fi învinsă boala. La riscantul experiment participă voluntari între 18 şi 30 de ani.

"Chiar dacă voi sta la pat şi nu mă voi simţi prea bine, dacă aşa trebuie pentru a elabora şi a distribui un vaccin, cred că merită să o fac", spune un voluntar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După alte câteva regiuni britanice, zona marelui oraş Manchester va fi supusă, de vineri, celor mai severe restricţii.

Andy Burnham, primar Manchester: Consiliile locale, consiliile voastre, nu vor primi de la guvern ajutorul de care au nevoie pentru a lupta cu această pandemie. Dar fac un apel direct către voi toţi: vă rog să urmaţi recomandările serviciului de sănătate publică, să aveţi grijă unii de alţii.

Slovenia a impus carantina în zonele-focar. Iar regiunea italiană Lombardia, primul epicentru al pandemiei de pe continent, a interzis total deplasările în timpul nopţii. În Cehia, în prezent una din ţările cu cea mai mare rată de infectări, poliţia a închis un bar care funcţiona ilegal, încălcând restricţiile.

Purtarea măştii de protecţie în exterior devine obligatorie în mai multe zone intens circulate din Berlin. Dar şi în toată Bulgaria, unde s-a trecut, pentru prima dată, pragul de 1000 de noi infectări în 24 de ore.

Bisericile lumii se alătură luptei împotriva SARS-CoV-2. La Roma, Papa Francisc, alături de mai mulţi înalți clerici s-au rugat, într-un glas, pentru victime şi pentru găsirea unui vaccin. La impresionanta ceremonie, Suveranul Pontif a apărut, pentru prima dată în public, cu mască. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » Marea Britanie va infecta voluntari cu SARS-CoV-2, pentru testarea unui vaccin