Antena Meniu Search
x

Marian Roșca e a 43-a victimă a tragediei de la podul din Genova. A murit chiar în ziua funeraliilor naționale în Italia

Românul Marian Roșca a devenit cea de-a 43-a victimă a prăbușirii podului Morandi din Genova. Moartea tânărului șofer de TIR a fost anunțată chiar în ziua în care în Italia au fost organizate funeralii naționale pentru cei care au pierit în tragedia produsă marți.

Românul Marian Roșca a devenit cea de-a 43-a victimă a prăbușirii podului Morandi din Genova. Moartea tânărului șofer de TIR a fost anunțată chiar în ziua în care în Italia au fost organizate funeralii naționale pentru cei care au pierit în tragedia produsă marți.

O mare de flori albe a ocupat o sala imensă a parcului expoziţional din Genova, transformat în capelă. E locul ales pentru organizarea funeraliilor de stat în urma prăbuşirii podului Morandi. Unul lângă altul, 19 sicrie, inclusiv unul alb, al unui copil de opt ani, au fost aşezate acolo. Familiile îndurerate, medici, pompieri şi membri ai guvernului italian au asistat la slujba emoţionantă.

”Prăbuşirea podului Morandi în râul Polcevera a zdrobit inima Genovei”, a spus, la slujbă, cardinalul Angelo Bagnasco.

La finalul ceremoniei, arhiepiscopul de Genova a citit numele victimelor şi toţi cei prezenţi au aplaudat cu lacrimi în ochi.

Pompierii care au muncit zi şi noapte în cadrul operaţiunilor de căutare au fost primiţi cu aplauze de familiile victimelor.

La funeralii au luat parte şi familiile a doi albanezi musulmani, ucişi şi ei în dezastru.

Jumătate dintre familii îndoliate au ales totuşi să nu participe la funeraliile organizate de Guvern. Oamenii dau vina pe autorităţi pentru tragedia din Genova care, spun ei, putea fi evitată dacă guvernul s-ar fi ocupat de mentenanţa podului.

”Fiul meu nu a murit, el a fost ucis, pentru că statul nu are grijă de cetăţenii săi”, spune Roberto, tatăl unei victime.

În timp ce italienii organizau funeraliile victimelor, a venit și vestea tristă a morții românului Marian Roșca. Tânărul de 36 de ani era spitalizat în stare foarte gravă. Timp de câteva zile, medicii italieni s-au zbătut să-l salveze. Inițial, moartea lui Marian Roșca a fost anunțată chiar în noaptea ce a urmat prăbușirii podului, însă, ulterior, autoritățile au descoperit că românul fusese grav rănit și era în spital.

Vineri noaptea, echipele de salvare au scos trupurile neînsufleţite ale unei familii de sub dărâmături. Părinţii şi o fetiţă de nouă ani au murit striviţi de podul prăbuşit. Ultima persoană dată dispărută a fost găsită câteva ore mai târziu. Astăzi a fost zi de doliu în întreaga Italie. Drapelele de pe instituţiile publice au fost coborâte în bernă, iar iluminarea mai multor monumente, printre care şi Colosseumul din Roma, va fi oprită pe parcursul serii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Marian Roșca e a 43-a victimă a tragediei de la podul din Genova. A murit chiar în ziua funeraliilor naționale în Italia