Antena Meniu Search
x

Cehii au legalizat marijuana, dar se plang ca este prea scumpa

De la inceputul anului, marijuana poate fi consumata fara restrictii in Cehia, dar numai in scopuri medicale. Medicamentele cu cannabis pot fi cumparate in farmacii, numai cu reteta.

Vezi și

Legea cu acest subiect nemultumeste pe toata lumea si, in primul rand, pe cei care apreciaza marijuana fara sa sufere de nicio boala.

"Marsul pentru marijuana" a reunit, din nou, mii de oameni la Praga. Marsul este organizat din 1999, in mai multe orase ale lumii, in prima sambata din mai.

Manifestatia ar fi trebuit sa nu mai aiba obiect, dupa ce, in decembrie, parlamentul ceh a legalizat comertul medicamentelor pe baza de marijuana. Noua lege permite, de asemenea, detinerea si consumul recreational al drogului, dar numai in cantitati mici.

Restrictiile mentinute de noua lege ii nemultumesc pe amatorii entuziasti de marijuana. Ei spun ca nici bolnavii nu se pot bucura prea mult, deoarece medicamentele cu marijuana sunt prea scumpe.

Farmacistii si producatorii nu lauda nici ei noua lege si propun ca pretul medicamentelor cu marijuana sa fie compensat de sistemul asigurarilor de sanatate.

Chiar si inainte de adoptarea legii, consumul recreational de marijuana era tolerat in cluburile si berariile din Cehia, unde fumatorii fac parte, deja, din decorul obisnuit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cehii au legalizat marijuana, dar se plang ca este prea scumpa