Antena Meniu Search
x

Foto Mărturiile înduioşătoare ale familiei băieţelului de 5 ani căzut în fântână, în Maroc. De pe margine, sute de oameni s-au rugat să fie salvat

Cursă contracronometru pentru salvarea unui băiat de cinci ani, din Maroc, care a căzut într-un puţ de 60 de metri adâncime. Sunt deja cinci zile de când copilul este captiv sub pământ şi salvatorii încearcă cu disperare să ajungă la el. Cu fiecare oră ce trece scad şansele să fie adus în viaţă la suprafaţă. 

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 21:49

Profimedia Images Vezi și

Timp de cinci zile salvatorii au săpat zi şi noapte pentru a-l aduce pe Rayan la suprafaţă. Sunt acum la mai puţin de doi metri de copil. Însă aceştia sunt şi cei mai dificili. Echipele de intervenţie mută la propriu o bucată de munte pentru a-l salva. Şi cum asta nu ar fi suficient, în orice moment, există riscul ca pământul să se surpe peste copil şi tot efortul lor de până acum ar fi în zadar. 

Abdelhadi Temrani, şeful operaţiunii de salvare: Lucrăm cu mare precauţie. Nu putem săpa rapid şi în forţă din cauza crăpăturilor din sol şi pentru că suntem foarte aproape de puţ.  

Deşi este prea mic pentru drama pe care o trăieşte, Rayan a dat dovadă de multă stăpânire de sine. În puţinele imagini care au fost transmise cu el, băiatul stă cuminte în şanţul care îl ţine prizonier şi nu iese din cuvântul salvatorilor. 

Laaziza, bunica lui Rayan: Rayan este foarte iubit aici, în sat, nu doar acasă. Mi-e dor de el!   

Pe acelaşi subiect

Oamenii se roagă ca băieţelul să fie adus la suprafaţă în siguranţă

De pe margine sute de oameni se rogă ca Rayan să fie adus la suprafaţă în siguranţă. Cel mai greu este însă pentru familia lui. Părinţii privesc cu groază la copilul lor captiv sub pământ. 

Tatăl lui Rayan: A luat două îmbucături şi apoi s-a culcat la loc, nu a stat ridicat. Aşa a mâncat. Nici acasă nu mănâncă foarte mult.  

Echipele de intervenție au săpat cu buldozerele un șanț uriaș lângă puţ. Odată ce au ajuns la aceeași adâncime la care se află băiatul, salvatorii au început să sape pe orizontală pentru a ajunge la el. 

Impresionat de drama lui Rayan, un copil de 10 ani a venit din satele vecine şi s-a oferit să coboare el până la băiatul de 5 ani pentru a încerca să-l aducă la suprafaţă. Salvatorii au considerat însă că este prea riscant. 

Copil voluntar: Îmi doresc foarte mult să îl ajut. Sunaţi-o pe mama şi întrebaţi-o. Trebuie să facem ceva pentru a-l salva acum.

Micul Rayan a căzut în puţul adânc de 60 de metri şi extrem de îngust marţi, după-amiază, în timp ce tatăl lui lucra să repare fântâna. Şi tot de atunci, lumea întreagă a privit cu sufletul la gură şi s-a rugat pentru băiatul captiv în fântână. Mai multe echipe de medici şi un elicopter sunt mobilizate la faţa locului pentru a-l transporta pe Rayan la spital, de îndată ce este adus la suprafaţă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mărturiile înduioşătoare ale familiei băieţelului de 5 ani căzut în fântână, în Maroc. De pe margine, sute de oameni s-au rugat să fie salvat