Antena Meniu Search
x

Foto Masacrul fanaticilor islamiști într-un sat din Congo, peste 22 de oameni, inclusiv femei și copii, au fost asasinați în miez de noapte

Cel puțin 22 de persoane au fost ucise, dintre care 13 au fost decapitate, de fanatici ai ISIS în Republica Democrată Congo. Printre victime se numără inclusiv femei și copii. Militanții din Forțele Democrate Aliate au atacat sătenii din apropierea orașului Beni, în nord-estul țării, marți târziu, anunță un oficial al armatei. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.05.2021, 13:04

Un soldat al Forțelor Armate din Republica Democrată Congo  participă la o patrulare pe jos în satul Manzalaho lângă Beni, după un atac al Forțelor Democratice Aliate (ADF)
Masacrul fanaticilor islamiști într-un sat din Congo, peste 22 de oameni, inclusiv femei și copii, au fost asasinați în miez de noapte - Profimedia Images

Printre victime se numără femei și copii însă numărul lor nu este specificat, au spus oficialii, adăugând că cadavrele sunt încă recuperate din jungla din jur.

De asemenea, se crede că mai mulți săteni au fost răpiți, dar numărul exact al celor dispăruți este neclar, scrie Daily Mail.

13 dintre victime au fost legate și decapitate

Potrivit primelor informații, cel puțin 13 dintre victime au fost legate și decapitate.

Un bebeluș de patru luni a fost găsit în viață pe spatele uneia dintre victime și se crede că a rămas orfan, împreună cu cei șase frați și surori. 

Corpul mamei lor nu a fost încă găsit.

Atacul vine la trei săptămâni după ce armata a declarat legea marțială în două provincii învecinate cu Uganda - inclusiv cea în care a avut loc acest ultim atac - ca răspuns la creșterea violenței. 

La 17 mai, Uganda a anunțat că a fost de acord să împărtășească informații și să coordoneze operațiunile împotriva rebelilor, dar că nu va desfășura trupe în Congo. 

Forțele Democrate Aliate (ADF), o organizație teroristă cu origini în Uganda

Multe dintre atacuri au fost puse pe seama ADF, un grup militant din Uganda care activează în RD Congo cel puțin din 1995.

Grupul își găsește rădăcinile într-un grup de clerici musulmani ultra-conservatori care s-au format în Uganda în anii 1980, înainte de a dezvolta o aripă militară care a fost în cele din urmă distrusă într-un raid de către forțele guvernamentale sub președintele de atunci Yoweri Museveni.

Câteva zeci de luptători au supraviețuit raidului, inclusiv un bărbat pe nume Jamil Mukulu - un fost catolic care s-a convertit la Islam și care l-ar fi întâlnit pe Osama bin Laden.

Scopul declarat al grupului este de a răsturna guvernul ugandez și de a înființa un stat islamic în locul său. 

În luna martie a acestui an, SUA au declarat ADF o organizație teroristă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Masacrul fanaticilor islamiști într-un sat din Congo, peste 22 de oameni, inclusiv femei și copii, au fost asasinați în miez de noapte