Antena Meniu Search
x

Maxim "Piston" Kagal, campion mondial la kickboxing, ucis în luptele de lângă Mariupol. "Ne vom răzbuna pentru tine"

Maxim "Piston" Kagal, primul campion mondial la kickboxing din Kremenciuk, oraș aflat în regiunea Poltava, Ucraina, a murit în luptele cu armata rusă de lângă Mariupol. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Oleh Skirta, antrenorul sportivului, relatează Ukrinform.

de Redactia Observator

la 30.03.2022, 05:21

Maxima Kagal, campion mondial la kickboxing, lupta pentru Ucraina, în Batalionul Azov. Potrivit antrenorului său, tânărul în vârstă de 30 de ani a fost ucis vineri. 

"Războiul îi ia pe cei mai buni. Pe 25 martie, în timp ce apăra oraşul Mairoupol în forţele speciale Azov, a fost ucis Maxim Piston Kagal – primul campion mondial de kickboxing al clubului nostru, primul campion mondial al gloriosului nostru oraş Kremenciuk, primul campion mondial de kickboxing ISKA, membru al echipei naţionale a Ucrainei. Era doar un om cinstit, decent. Odihneşte-te în pace fratele meu, pământul îţi este acoperământ, ne vom răzbuna pentru tine", a scris Oleh Skirta pe Facebook.

Maxim "Piston" Kagal, campion mondial la kickboxing, a fost ucis în luptele de lângă Mariupol, potrivit antrenorului său

obozrevatel.com

În 2014, Maxim a devenit campion mondial ISKA la categoria low kick (round kick) și a câștigat bronzul la categoria K-1 (așa-numitul kickboxing japonez) la categoria de greutate până în 60 kg. 

Pe acelaşi subiect

O gimnastă de doar 11 ani, ucisă în Mariupol

Pe 23 martie, un alt sportiv ucrainean a devenit victimă a bombardamentelor din Mariupol. Gimnasta Katerina Dyachenko, o copilă de doar 11 ani, a murit după un obuz a lovit casa în care locuia, micuța sfârșind sub dărâmături.

Anunțul trist a fost făcut de Anastasia Mișchanenkova, antrenoarea Katerinei.

"Eleva mea a murit la Mariupol. Aruncați o privire la această fată talentată. Trebuia să cucerească arenele sportive și să ofere un zâmbet lumii, dar a murit sub dărâmături. Cu ce sunt copiii de vină? Cred că există un loc în Iad pentru toți cei implicați în aceste atrocități. Și cât mai curând posibil", a scris femeia pe Instagram.

Mii de morți în Mariupol, spune un oficial al orașului ucrainean

Mariupol este sub asediu de la sfârșitul lunii februarie. Civilii mor nevinovați, în timp ce rușii atacă fără încetare orașul, împiedicând oamenii să-l părăsească. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunța, în urmă cu câteva zile, că zeci de mii de persoane sunt încă blocate în "condiții inumane". Oamenii continuă să se adăpostească în subsoluri, încercând să se salveze din calea atacurilor nemiloase. "Fără mâncare. Fără apă. Fără medicamente. Sub bombardamentele", așa a descris Zelenski situația dramatică din Mariupol.  

Un purtător de cuvânt al primarului din Mariupol a estimat, conform Sky News, bilanțul oamenilor uciși la 5.000. 90% din clădirile din oraș ar fi avariate, iar 40% distruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Maxim "Piston" Kagal, campion mondial la kickboxing, ucis în luptele de lângă Mariupol. "Ne vom răzbuna pentru tine"