Antena Meniu Search
x

Video Ministerul britanic al Apărării: Cel puţin unul dintre cele mai moderne tancuri ruseşti, T-90M, a fost distrus în Ucraina

Cel puţin unul dintre cele mai moderne tancuri ruseşti, T-90M, a fost distrus în războiul din Ucraina, potrivit ultimului raport zilnic al Ministerului britanic al Apărării.

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 13:49

Vezi și

Conflictul afectează unele dintre cele mai capabile unităţi şi avansate capacităţi ale Rusiei, necesitând timp şi cheltuieli considerabile pentru a-şi reconstitui forţele armate, se menţionează într-un comunicat al Ministerului britanic al Apărării.

”Cel puţin un T-90M, cel mai modern tanc din Rusia, a fost distrus în lupte. T-90M a fost introdus în 2016 şi include armură îmbunătăţită, o armă optimizată şi sisteme de navigaţie prin satelit consolidate. Blindajul consolidat al sistemului, conceput pentru a contracara armamentul antitanc, rămâne vulnerabil dacă nu este susţinut de alte elemente de forţă. Blindajul consolidat al sistemului, conceput pentru a contracara armamentul antitanc, rămâne vulnerabil dacă nu este susţinut de alte elemente de forţă”, susţine comunicatul Ministerului britanic al Apărării, potrivit news.ro.

”Conflictul din Ucraina afectează unele dintre cele mai capabile unităţi şi cele mai avansate capacităţi ale Rusiei. Rusia va necesita timp şi cheltuieli considerabile pentru a-şi reconstitui forţele armate în urma acestui conflict. Va fi deosebit de dificil să fie înlocuite echipamentele modernizate şi avansate din cauza sancţiunilor care restricţionează accesul Rusiei la componentele microelectronice critice”, se mai arată în comunicat.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace: "Vladimir Putin este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur"

Pe acelaşi subiect

Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să-şi consolideze cuceririle făcute până acum în Ucraina şi să le extindă, ca pe o „excrescenţă canceroasă” în interiorul ţării, a declarat joi ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, informează Reuters.

"Preşedintele Putin nu mai e forţa care obişnuia să fie. Acum este un om într-o cuşcă pe care şi-a construit-o singur. Armata lui este epuizată, a suferit pierderi semnificative. Reputaţia acestei mari armate a Rusiei a fost distrusă. Nu numai că trebuie să trăiască cu consecinţele a ceea ce face Ucrainei, dar trebuie să trăiască şi cu consecinţele a ceea ce a făcut propriei sale armate”, a afirmat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, conform BBC.

El a adăugat că aliaţii internaţionali au convenit să furnizeze Ucrainei mai multe echipamente militare şi "ajutor letal", inclusiv vehicule blindate, muniţie şi artilerie cu rază lungă de acţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ministerul britanic al Apărării: Cel puţin unul dintre cele mai moderne tancuri ruseşti, T-90M, a fost distrus în Ucraina