Meniu
Search
x

Video Ministerul Singurătăţii, înfiinţat în Japonia. Ministrul Sakamoto promite să se lupte cu creșterea ratei sinuciderilor

Japonia și-a desemnat primul ministru pentru singurătate luna aceasta, după ce rata de sinucidere a țării a crescut vertiginos, pentru prima dată în 11 ani, în timpul pandemiei Covid-19. Tetsushi Sakamoto a preluat noua funcție, creată pe 12 februarie.

De Cristian Ionescu la 23.02.2021, 17:45

Ministrul Singurătăţii trebuie să combată rata de sinucidere, aflată în creştere

În conferința sa de presă inaugurală, Sakamoto a spus că prim-ministrul Yoshihide Suga l-a numit în funcţie să abordeze chestiuni naționale urgente, "inclusiv problema creșterii ratei de sinucidere a femeilor în cadrul pandemiei", scrie CNN.

Tetsushi Sakamoto: "Suga m-a instruit să examinez problema și să propun o strategie cuprinzătoare, coordonându-mă cu ministerul aferent. Sper să desfășor activități pentru a preveni singurătatea socială și izolarea și pentru a proteja legăturile dintre oameni".

Guvernul japonez a creat, de asemenea, un "birou de izolare şi contramăsuri pentru singurătate" în cadrul cabinetului, pe 19 februarie, pentru probleme precum sinuciderea și sărăcia copiilor, care au crescut în timpul pandemiei.

Japonia a înregistrat până acum peste 426.000 de cazuri Covid-19 și 7.577 de decese, potrivit datelor de la Universitatea John Hopkins.

Japonia a administrat până acum peste 5.000 de doze de vaccin.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ministerul Singurătăţii, înfiinţat în Japonia. Ministrul Sakamoto promite să se lupte cu creșterea ratei sinuciderilor