Antena Meniu Search
x

Miniștrii de Externe din Ucraina și Rusia se vor întâlni, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a confirmat planurile unei întâlniri cu omologul său rus Serghei Lavrov în Turcia în cursul acestei săptămâni - prima de acest fel de la începutul războiului, scrie Agerpres. Informația a fost confirmată și de Ministerul rus de Externe.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 10:44

Miniștrii de Externe din Ucraina și Rusia se vor întâlni, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului
Miniștrii de Externe din Ucraina și Rusia se vor întâlni, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului - Profimedia Images

"În prezent este planificată data de 10 martie. Să vedem - dacă zboară la Antalya, atunci voi zbura şi eu. Să ne aşezăm, să vorbim", a transmis Kuleba într-un mesaj video luni seară.

Ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu a declarat anterior că ambele părţi sunt aşteptate în Antalya pe 10 martie. Este posibil ca discuţiile să aibă loc în prezenţa ministrul turc de externe, într-un format tripartit.

Dacă Serghei Lavrov era pregătit pentru o discuţie serioasă, vor vorbi "de la diplomat la diplomat". Dar dacă Lavrov "începe să repete propaganda absurdă care a fost prezentată în ultima vreme, îi voi spune adevărul dur pe care îl merită", a afirmat Kuleba.

Şeful diplomaţiei ucrainene a mai afirmat că ţara sa este deschisă şi pentru discuţii directe între preşedinţii Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. Între cele două țări au existat deja trei runde de negocieri, fără o concluzie generală, și au stabilit și o a patra rundă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Miniștrii de Externe din Ucraina și Rusia se vor întâlni, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului