Antena Meniu Search
x

Foto Moarte violentă pentru o femeie care ieşise să-şi plimbe câinii. Un urs ar fi atacat-o într-o zonă rurală din Colorado

O femeie din Colorado, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un aparent atac al unui urs brun. Aceasta ar fi fost atacată în timp ce își plimba câinii, au declarat sâmbătă autoritățile locale.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 02.05.2021, 13:51

O femeie din Colorado, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un aparent atac al unui urs
O femeie din Colorado, în vârstă de 39 de ani, a murit într-un aparent atac al unui urs - Profimedia Images; Colorado Parks & Wildlife
  • Moarte violentă pentru o femeie care ieşise să îşi plimbe câinii
  • Un urs brun ar fi atacat-o într-o zonă rurală din Colorado

Iubitul femeii i-a găsit trupul, vineri seară, la aproximativ 350 de mile sud-vest de Denver, Colorado Parks and Wildlife, au declarat autorităţile locale într-un comunicat. Bărbatul a spus poliției că a ajuns acasă în jurul orei 20:30 și i-a găsit pe cei doi câini ai cuplului afară, dar iubita lui lipsea.

Apoi omul a mers pe poteca unui teren privat, unde ea se ducea frecvent ca să plimbe câinii. Spre şocul lui, nu a durat mult până când a dat peste trupul neînsufleţit al iubitei. Bărbatul a sunat de urgenţă pentru a alerta autorităţile. Numele femeii nu a fost încă dezvăluit.

Folosind câini de urmărire, ofițerii au localizat o femelă și doi pui în apropiere. Cei trei urși au fost eutanasiaţi ca măsură de precauţie, au spus oficialii. Trupurile animalelor au fost transportate la laboratorul statului pentru animale sălbatice, pentru efectuarea unor necropsii. De asemenea, probele de la faţa locului vor fi analizate şi într-un laborator criminalistic din Wyoming, conform Daily Mail

Semnal de alarmă din partea autorităţilor

Pe acelaşi subiect

Autopsia victimei este în așteptare, dar autoritățile au găsit mai multe urme pe corpul acesteia care să indice că a fost vorba despre atacul unui urs. Oficialii spun că, deși atacurile urșilor sunt rare, incidentul ar trebui să reamintească publicului că animalele sălbatice pot fi periculoase.

''Acesta este un eveniment tragic și o amintire tristă că urșii sunt sălbatici și potențial periculoși. Dintr-o măsură de precauție, urșii au fost îndepărtați pentru siguranță publică. Rugăm publicul să raporteze orice întâlnire cu un urs agresiv''. 

Colorado găzduiește aproximativ 19.000 de urși bruni, a declarat Jason Clay, purtătorul de cuvânt al parcurilor și faunei sălbatice. Agenția a documentat alte trei atacuri fatale ale ursului brun asupra oamenilor de când a început să le urmărească acum 61 de ani, a spus Clay.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Moarte violentă pentru o femeie care ieşise să-şi plimbe câinii. Un urs ar fi atacat-o într-o zonă rurală din Colorado