Antena Meniu Search
x

Inima unui bărbat din India transformată în piatră, din cauza unei afecţiuni medicale foarte rare

Decesul fulgerător al unui bărbat a dus la o descoperire neaşteptată. Inima i s-a transformat în piatră, din cauza unei afecțiuni medicale foarte rare.

de Monica Palade

la 20.02.2021, 16:47

Moartea misterioasă a unui om al străzii din India: Inima i s-a transformat într-o piatră - iStock/Getty Images

Medicii au fost la rândul lor uimiţi de cazul bărbatului de aproape 50 de ani, care a fost găsit mort într-un parc din Goa, India.

Nu a existat o cauză evidentă a decesului, astfel încât a fost nevoie de o autopsie. Medicul Bharat Sreekumar, cel care a efectuat procedura, a fost şocat să descopere că inima bărbatului s-a calcificat, transformând efectiv organul vital în piatră.

Inimă de piatră

„Nu am întâlnit niciodată un caz medical ca acesta. După ce am scos inima în timpul autopsiei, am simţit că este destul de grea și cântărea mult mai mult decât o inimă normală. Structura inimii nu se schimbase prea mult și părea destul de normală. Dar disecarea inimii a fost destul de dificilă, deoarece nu s-ar rezolvat doar cu tăierea. După deschiderea ventriculelor, suprafața endocardică - stratul cel mai interior - al ventriculului stâng a apărut complet calcifiată”, a declarat specialistul.

În mod normal, atunci când o inimă se întărește, a spus dr. Sreekumar, este asociată cu o afecțiune numită fibroză endomiocardică (EMF).

Potrivit Organizației Naționale pentru Tulburări Rare, EMF este o boală progresivă care poate transforma aspectul inimii, înlocuind țesutul normal cu țesutul fibros dur.

Dar în acest caz boala nu a fost de vină pentru starea bărbatului.

„Această afecțiune este un fenomen foarte rar și au fost raportate foarte puține cazuri”, a mai spus dr. Sreekumar.

Ce este calcificarea endocardică?

Calcificarea endocardică a ventriculului stâng este o afecțiune extrem de rară. Este asociat cu depunere metastatică, infarct sau alte tulburări endocrine. Rara afecțiune determină calcificarea inimii, ceea ce întărește organul.

Nimeni nu știe dacă există cauze pentru care se întâmplă aşa ceva. Nu există dovezi științifice, aşa că afecţiunea rămâne în continuare un mister. Calcificarea - prin care calciul se depune în țesuturile moi, determinându-l să se întărească - este, de asemenea, responsabilă pentru calculii renali și calculii biliari.

„În acele cazuri raportate, este aproape întotdeauna asociată cu o altă entitate cunoscută sub numele de fibroză endomiocardică. În cazul meu, după o examinare microscopică amănunțită, EMF a fost prezent, dar nu într-o măsură în care am putea-o numi inimă complet fibroasă. Dar diagnosticul de calcificare endocardică se potrivește perfect - făcând din asta un fenomen unic."

Goa Medical College a postat şi o fotografie care arată calcificarea inimii bărbatului la microscop.

Identitate necunoscută

Cu toate acestea, colegiul nu a putut să elibereze imagini cu bărbatul însuși, iar identitatea sa rămâne necunoscută.

„Era un cerșetor văzut cutreierând zona parcului din Goa”, a adăugat dr. Sreekumar.

„Vârsta lui era de aproximativ 50 de ani. Pacientul a fost adus pentru autopsie, deoarece a fost găsit ca o persoană neidentificată situată într-un parc din Goa.

„De obicei, în cazul corpurilor neidentificate, nu avem antecedente clinice sau diagnostice relevante și nici rude care să dea un istoric adecvat. Așadar, trebuie să excludem orice condiție care ar fi putut provoca moartea sa subită - de aceea a fost solicitată autopsia”.

Citeşte şi: Un om al străzii a murit îngheţat în Milano, deşi în conturi oamenii legii i-au găsit 100.000 de euro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Inima unui bărbat din India transformată în piatră, din cauza unei afecţiuni medicale foarte rare